Fredagsskoj på Lagunen

Marcus Hansson, Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson på Cityidrott fortsätter efter sommarens och höstens alla aktiviteter att förbereda vad som ska ske i vinter och till jul.
Marcus Hansson, Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson på Cityidrott är alla rejält taggade inför Sommarlovsmorgon på Lagunen.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och det innebär att Cityidrott förmodligen går in i sin mest intensiva period med mängder av aktiviteter precis som tidigare år. Den stora nyheten blir sommarlovsmorgon som under sex fredagar mellan 10.00-11.00 kommer ta sin plats nere vid skateparken på Lagunen.

– Vi släpper in lite fler urbana sporter som vi kryddar med underhållning och kultur där vi kommer gästas av kända profiler inom de olika områdena, säger Daniel Glantz-Persson från Cityidrott.

Varje sommar samlas tusentals barnfamiljer i Malmö för att ta del av Sommarlov som livesänds på SVT. I Landskrona får man nu en egen tappning av sommarlovsmorgon där Cityidrotts egen regi och produktion öppnar upp för alla barn, fritids och vuxna nere på Lagunen.
– Vi vill hela tiden utvecklas och på sommaren är Lagunen vårt hem och då vill vi såklart utveckla vår närvaro här nere på stranden också. Fritids från hela Landskrona brukar lägga sina utflykter här nere och därför kan vi nu under dessa sex fredagar skapa ett koncept som gör att varje fritids kan få ut så mycket som möjligt av sina fredagar precis som hela allmänheten som är lediga under dessa fredagar, säger Marcus Hansson.

Som en del av utvecklingen på Lagunen gick Cityidrott till Landskrona Stad med idén att gjuta en betongplatta vid skateparken som kan fungera som en utescen året om.
– Lagunen vid fint väder är absolut en av Skånes vackraste spelplatser för livemusik och det vill vi utveckla ännu mer. Den lilla betongplattan gör att både vi och andra aktörer kan utnyttja platsen på ett helt annat sätt än tidigare, fortsätter Marcus Hansson.

I programmet för sommarlovsmorgon får Cityidrott besök av profiler inom parkour, skateboard, slackline och fotbollsfreestyle, dessutom kommer även underhållare och experiment-makare att underhålla publiken. Programmet ska enligt Cityidrott vara lockande för alla barn med olika typer av intresse och humor.
– Vi vill försöka täcka alla olika typer av barns sinnen och intresse och att vi lyckats få ihop dessa profiler är mycket på grund av kontakter som vi lärt känna under åren som vi nu kan utnyttja 100% och samarbeta tillsammans med för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Förhoppningsvis blir detta så pass bra att vi kommer kunna göra det i många år framöver, säger Daniel Glantz-Persson.

Schemat för sommarlovsmorgon ser ut som följande:

16 juni – Parkour med Air Wipp Helsingborg

Parkour. Foto: Filip Ljungberg

Air Wipp är ett av världens främsta varumärken inom parkour och även den största parkourföreningen i Sverige. Här kommer alla få prova på parkour med hjälp av ungdomstränare från Air Wipp.

30 juni – Fotbollsfreestyle med Philip Warren Gertsson


Philip tillhör världens absoluta toppklass inom fotbollsfreestyle och kommer bjuda på både show och prova på att trixa för barnen som vill utveckla sin teknik.

7 juli – Skateboardverkstad med Landskrona 261 SB
Fredrik Leinonen tillsammans med Landskrona 261 SB kommer lära ut hur man åker skateboard och som gäst kommer även en profil från skatevärlden att köra uppvisning.

14 juli – Magi med Caroline Ravn & Slackline med hunden Busker

Caroline Ravn. Foto: Leo Erdfelt.

Caroline Ravn är en av nordens bästa magiker och kommer bjuda på olika trick inom magi samtidigt som hunden Busker kommer bjuda på en uppvisning i Slackline som ni sent kommer glömma.

21 juli – Underhållning med Clownen Cito


Clownen Cito kommer på besök med sin underhållningsshow och bjuder barnen på allt från skratt till ballongdjur.

4 augusti – Karneval med Experimentexpressen
Experimentexpressen från Lund Universitet kommer på besök där alla barn och vuxna får testa olika typer av experiment inom både vatten och kluriga pussel.

Cityidrotts sommarevenemang kan genomföras tack vare det sommarlovsbidrag från MUCF (Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor) som Landskrona Stad inför 2017 blev beviljad.

Läs mer: Ingrosso och Dolly Style live på Lagunen

Till arkivet