Annons

Storslam för Kronan på ungdoms-SM

Emilia Saxne, Moa Ekberg, Livia Sjunnesson och Nils Mellblom är svenska mästare under coach Moa Mellbloms ledning. Foto: Privat.

I helgen har det spelats massor med volleyboll i Örebro, då ungdoms-SM, Mikasa Challenge gått av stapeln. Ungdomsvolleyboll är indelat i Levels och det har tävlats i Level 4-7 i tjejklasser, killklasser och öppen klass där mixade lag och även rena kill- och tjejlag får ställa upp. Åldern är U15 och Kronan deltog med fyra lag i Level 5 öppen klass.
– Efter två händelserika dagar kan vi titulera oss svenska mästare och även bronsmedaljörer. Och våra andra två lag slutade på placeringarna sex och tolv, vilket också är väldigt bra, meddelar Marie Saxne, ungdomsansvarig i Kronan VBK.

Annons
 

Kronan Spike svenska mästare
Kronan Spike har haft en närmast perfekt säsong där man vunnit alla sex U13-turnering man ställt upp i utan att förlora en enda match och även tagit både guld, silver och brons när man tävlat mot betydligt äldre lag. I Örebro gick laget obesegrade genom hela turneringen efter att ha slagit två olika lag från Umeå, Stöcke, Strängnäs och Södertälje. Efter lite svajigt spel i gruppfinalen mot Strängnäs lyckades laget ändå samla sig och spela hem gruppsegern. Under söndagens slutspel höjde laget spelet ett par nivåer och vann både kvartsfinal, semifinal och final med klar marginal. I finalen ställdes man åter igen mot Strängnäs och visade då att lördagens jämna match enbart berodde på nerver. 25-11, 25-17 spelades finalen hem med och jubel utbröt både på plan och på läktaren bland medföljande supportar. I guldlaget spelade Emilia Saxne, Moa Ekberg, Livia Sjunnesson och Nils Mellblom. Spelarna är bara 10 och 11 år gamla men spelar som om de aldrig gjort nåt annat.  Laget coachades av Moa Mellblom.

Träningskompisarna i Kronan U15 spelade felfritt under lördagen och vann sin grupp efter vinster mot Stöcke, Svedala, Lidingö och Umeå. I slutspelet vanns kvartsfinalen enkelt mot Vännäs och i semifinalen väntade Strängnäs. I fösta set spelade laget på topp och vann det, men sedan rasade spelet och Strängnäs vände matchen och knep finalplatsen. I bronsmatchen mot ett av lagen från Stöcke började laget svajigt och förlorade första set. I mitten av andra började spelet stämma igen och Kronan vände och vann matchen med 2-1 och tog därmed hem bronset. I laget spelade Sanna Boskovic, Ida Ekberg och systrarna Embla och Tindra Olsson. Laget coachades av Ebba Norstedt.

– Våra andra två lag spelade också riktigt bra emellanåt och placerade sig på 6:e och 12:e plats, berättar Marie Saxne.
 Laget som blev 6:a vann sin grupp på lördagen men fick se sig besegrade av Strängnäs i kvartsfinalen efter en svängig match där Kronan Gul tog första set, men orkade inte hålla i sitt fina spel. Laget coachades av Jimmy Thorsell och i laget spelade Asta Hägglund, Jakub Szewzcyk, Karla Filipovic och Felicia Thorsell. Kronan Rosa som blev 12:a kunde med lite tur tagit sig till A-slutspel de med och hade inte alls marginalerna på sin sida denna helg då de fick ge sig i många otroligt jämna kamper. Men topparna finns där. Kronan Rosa coachades av Maria Waldh och i laget spelade Hanna Jönsson, Clara Nilsson Strömblad, Maja Krstic och Astrid Waldh.
– Hela denna träningsgruppen med U13-spelare har utvecklats enormt under denna säsong. Vi har numera inte bara några få duktiga spelare i föreningen utan en riktigt fin bredd och det ska bli riktigt kul att följa våra ungdomar på deras fortsatta volleybollresa framöver, menar Marie Saxne.

 – Under helgen har vi haft otroligt kul tillsammans och det är en härlig sammanhållning bland alla spelare, ledare och föräldrar i klubben. Nu tar de yngre träningsgrupperna sommarlov. Säsongen fortsätter en vecka till för några i klubben, då vi spelar U18 SM i Jönköping nästa helg, avslutar Marie Saxne.

På ”prispallen”, silvermedaljörerna Strängnäs längst till vänster, guldmedaljörerna Kronan Spike i mitten och bronsmedaljörerna Kronan U15 till höger.
Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser