Annons

Hoppas på nej till gymnasiefriskola

En enig utbildningsnämnd beslutade i veckan att gå på utbildningsförvaltningens linje beträffande det remissvar som Skolinspektionen vill ha gällande att Outstanding Education AB vill öppna en gymnasiefriskola i Landskrona. Såväl nämnd som förvaltning är överens om att en ny gymnasieskola skulle få negativa konsekvenser för den kommunala skolan.

Annons
 

– Det finns ett visst elevunderlag och det är detta har vi utgått ifrån när vi svarat Skolinspektionen., säger Anders Grundberg, chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona.

Lisa Flinth (L) är ordförande i nämnden och hon poängterar att hon inte har något emot en etablering i sig.
– Hade det varit en förskola hade vi inte tvekat att välkomna dom. Men till hösten finns det bara en kommunal gymnasieskola i Landskrona och vårt uppdrag från kommunfullmäktige är att ha en sådan gör att vi inte kan säga annat än att en nyetablering kommer att påverka oss, säger hon.

På frågan om det rent av skulle kunna innebära att den kommunala gymnasieskolan får lägga ner om en ny friskola får etablera sig svarar Lisa Flinth klart.
– Det är ju en fråga om sökande och ekonomi. Skulle nyetableringen innebära att vi inte får några sökannde så kan vi ju inte ha någon kommunal gymnasieskola.

Nu är det alltså upp till Skolinspektionen att läsa genom det remissvar som nämnden skickat för att sedan ta beslut om Outstanding Education AB får etablera sig eller ej.
– Jag räknar med att vi får ett svar efter sommaren och jag hoppas då att de lyssnat till våra argument, avslutar Anders Grundberg.

Läs mer: Gymnasiefriskola kan bli verklighet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser