Annons

Lejonet låter A-laget vila

IF Lejonet skrotar A-laget åtminstone för en tid framöver.

Mikael Brokopp, ordförande i IF Lejonet medger utan omsvep att det har varit ett antal sömnlösa nätter som föregått beslutet att stans ishockeyförening nu väljer att lägga sitt A-lag på is.

Annons
 

Vissa beslut är jobbigare än andra att fatta när man sitter i en styrelse för en ideell förening.
– Detta är absolut ett sådant samtidigt måste vi se verkligheten i vitögat. Det kan inte vara rätt att fem ungdomslag ska försörja ett seniorlag, säger han som nu på sikt istället vill bygga upp ett nytt A-lag med övervägande spelare från de egna leden.

– Under lång tid har vi tappat spelare när de kommer upp i tonåren och därför saknat U15 till juniorlag. Där vill vi nu lägga vårt krut så att vi på sikt kan bli mer självförsörjande på spelare vilket naturligtvis kommer att ge oss andra ekonomiska förutsättningar och större publikintresse, siar Mikael Brokopp.

Förutsättningarna för att driva en hockeyklubb är inte heller de ultimata i Landskrona för tillfället.
– Med en stor ungdomsavdelning samtidigt som vi har två konståkningsföreningar som vill åt istid så är det besvärligt. Vi behöver en isyta till, helt enkelt, säger han och följer nu kommunens och Sernekes planer i Karlslund med stort intresse.
– Vi har inte bråttom. Det får ta den tid det tar att bygga upp verksamheten igen. Om det sen tar fyra eller åtta år innan vi har ett A-lag igen är av mindre betydelse, säger Mikael Brokopp.

Det är inte tu tal om Lejonet är och varit en talangfabrik genom åren.
– Idag finns en tiotal Lejonetfostrade spelare i elitklubbar runt omkring, säger Mikael Brokopp och menar att det kanske inte i första hand är dessa som ska spela i klubben i framtiden utan alla de som slutade i förtid.
– Vi måste bli bättre på att ta tillvara på alla spelare, avslutar han.

Lejonetspelare superhet i NHL
Och vad det gäller spelare från Lejonet och Landskrona så är det som bekant en som just nu är hetare än alla andra. Marcus Johansson avgjorde Stanley Cup-slutspelet då Washington besegrade Toronto i matchspelet. Först såg 26-åring från Landskrona till att kvittera innan han avgjorde i förlängningen. Hans två viktigaste mål i karriären. You bet!
Nu väntar kvartsfinal mot Pittsburgh och visst vore det en dröm att i sommar få se Stanley Cup-bucklan i Landskrona. Det hade minsann gett näring åt Lejonet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser