Annons

Landskronaföretagare prisades

Göran Andersson fick ta emot Adelsohns och Hulths pris samt en check på 25 000 kronor vid Visitas årsstämma på måndagen.

Göran Andersson fick ta emot Adelsohns och Hulths pris samt en check på 25 000 kronor vid Visitas årsstämma på måndagen.

Göran Andersson, ägare av och vd för hotellkedjan Thanda Group i vilket bland annat Hotel Öresund ingår, har prisats av den svenska besöksnäringen och organisationen Visita. För sitt mångåriga engagemang och brinnande intresse för kompetensförsörjningsfrågorna tilldelades Göran Andersson Adelsohn & Hult-priset 2017.

Annons
 

Adelsohns och Hulths pris är uppkallat efter den tidigare ordföranden för dåvarande SHR, nuvarande Visita, Ulf Adelsohn, och tidigare vd Mats Hulth. Det har delats ut sedan år 2010. På måndagen hölls den årliga stämman på Visita och på denna fick Göran Andersson sin utmärkelse.
– Jag satt i publiken och hörde när de läste upp motiveringen. Jag tänkte att jag säkert kände den som skulle prisas eftersom det rörde sig om mina frågor. När jag sedan hörde att de ropade upp mitt namn fick jag en chock. Men det är klart att jag är stolt, säger Göran Andersson och skrattar åt händelsen.

Priset delas årligen ut till en person som genom samverkan och gott föredöme främjat besöksnäringens utveckling och anseende. Göran Andersson får priset bland annat för sitt engagemang för driften av lokala gymnasieutbildningar och för forskning inom besöksnäringen.
– I Landskrona har man lagt ner den gymnasiala utbildningen men jag kämpar med näbbar och klor för att den ska komma tillbaka, säger Göran Andersson.
– Men vi har en yrkesvux-utbildning som pågår för full. Och behovet är stort. Hotell- och restaurangnäringen är på tillväxt.

Motivering en till utmärkelsen lyder
Med ett grundmurat intresse för näringens utveckling och betydelsen av utbildade och kunniga medarbetare har pristagaren engagerat sig i utvecklandet och driften av de lokala gymnasieutbildningarna inom besöksnäringen.
Han har med sin kunskap och sitt engagemang bidragit till utvecklandet av de nya yrkesprogrammen inom Gy-11 likväl UHRs valideringsverktyg.
Pristagaren har starkt även bidragit till utvecklandet av näringens gemensamma Forsknings- och utvecklingsfond, BFUF.
För sitt mångåriga engagemang och brinnande intresse för kompetensförsörjningsfrågorna tilldelas Göran Andersson Adelsohn & Hult-priset 2017.

I juryn sitter Ulf Adelsohn, Mats Hulth, Visitas nuvarande ordförande Maud Olofsson och vd Eva Östling. Priset består framför allt av äran, men också 25 000 kronor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser