Han tar över rodret i stadsutvecklingsbolaget

Joakim Ahlin ny vd i Landskrona stadsutveckling AB.
Joakim Ahlin ny vd i Landskrona stadsutveckling AB.

Styrelsen i Landskrona stadsutveckling AB har utsett Joakim Ahlin till ny vd. Joakim Ahlin har tidigare haft rollen som vd i Eslövs Bostads AB.
Joakim Ahlin, 55 år, är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har lång chefserfarenhet från olika bolag inom näringslivet. De senaste tio åren har han arbetat på det kommunala bostadsbolaget Eslövs Bostads AB, varav fem år som företagets vd.

– Vi är glada över att välkomna Joakim Ahlin som vd. Han har bred och gedigen erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling och fastighetsförvaltning, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona stadsutveckling AB.

Landskrona stadsutveckling AB bildades 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. Syftet med bolaget är att vända utvecklingen i de centrala stadsdelarna och göra dem mer attraktiva att bo och verka i. Under 2016 har bolaget bland annat bidragit till att stadens stora bostadsöverskott har minskat och att man nu har en starkt ökad efterfrågan på bostäder.

– Det känns spännande att få leda ett bolag som gör så stor nytta i utvecklingen av Landskrona. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta för att göra centrum mer levande och skapa ett bra samarbete mellan fastighetsägare, de kommunala förvaltningarna och de boende, säger Joakim Ahlin.

Joakim Ahlin tillträder som vd senast augusti 2017 och efterträder Christian Alexandersson som numera är stadsdirektör i Landskrona stad.

Om Landskrona stadsutveckling AB
Bolaget bildades i slutet av 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. De fastighetsägare som numera är delägare är HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB.  Landskrona stad äger cirka 94 procent av bolaget. Syftet med bolaget är att genom fastighetsutveckling göra Landskrona till en attraktiv stad att verka, bo och leva i.  

Till arkivet