Annons

Succé för Oratoriekörens premiär

-Te Deum framfördes även 2013, vid konungens invigning av Landskronas 600-års jubileum, säger Dag Videke – som då liksom igår dirigerade. Foto: Bo Wikström.

Igår framfördes den stora körkonserten Te Deum i Sofia Albertina kyrka.

Annons
 

Te Deum, ett körverk av Otto Olsson, framfördes på söndagskvällen i Sofia Albertina kyrka av körerna Sofia Albertina Oratoriekör och Capella Lundensis, under ledning av Dag Videke.

Kyrkan var välfylld av besökare som förväntansfullt avnjöt konserten.
– Vi fick uppleva en föreställning av världsklass som skulle platsa på vilken världsscen som helst, säger Bo Wikström en av de många besökarna.

Andliga sånger av August Söderman, Årstiderna av Vivaldi var några av de verk som framfördes. Den storartade musikföreställningen avslutades med Te Deum av Otto Olsson. Kör och orkester fick nästan taket att lyfta på den nyrenoverade och nyss nyinvigda kyrkan.
– Det är med stor förvåning att man fått uppleva ett musikframförande av sådan internationell klass i Landskrona. Ytterst professionellt och djupt berörande. Jag hoppas att musiknjutare kan få uppleva detta framförande även på andra orter till exempel i Lunds Domkyrka, säger Bo Wikström.

Konserten innebar  premiärframträdande för den relativt nystartade kören Sofia Albertina Oratoriekör, en kör med ett 40-tal erfarna sångare.

– Ett stort tack till Oratoriekören och Dag Videke som lagt ner så mycket arbete för att hänrycka de närvarande musikälskarna, avslutar Bo Wikström.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser