Nya framgångar för badmintonklubben

Fredrik Strand och Tobias Burnesson. Segrade i dubbel klass C vid en badmintonturnering i Helsingborg Text och fotografi: Jonas Strand
Fredrik Strand och Tobias Burnesson segrade i dubbel, klass C vid en badmintonturnering i Helsingborg. Foto: Jonas Strand.

I lördags spelades en badmintonturnering i Olympiahallen som arrangerades av Helsingborgs badmintonklubb. En mycket fin hall med 18 banor, bra golv, belysning, takhöjd och där ett par Landskronaspelare höll sig väl framme.

Landskrona representerades av Tobias Burnesson i B-klass och Fredrik Strand i C-klass. Tillsammans spelade de även dubbel i C-klassen.

– Både Tobias och Fredrik blev gruppsegrare och gick vidare till slutspelet. Fredrik slutade på en fin tredjeplats efter att ”bensinen tagit slut”. Tobias kämpar sig på ren vilja till final, tappar ett jämt första set med 21-19 och får sen ge sig, berättar Jonas Strand från Landskrona badmintonklubb.

I dubbeln lyckas killarna tända till igen och gå hela vägen och vinna finalen.

Summeringen blir en första, en andra och en tredje plats, alla timmar av träning ger ett tydligt resultat.
– Turneringen spelades klart på en dag vilket gör att det kan bli många matcher och i slutet är krampen i benen aldrig långt borta, då blir det även en mental kamp.

Till arkivet