Annons

Torghandeln stänger klockan 14 till sommaren

Nu ska torghandeln renodlas så att endast livsmedel och växter kommer att saluföras på Rådhustorget.

Nya regler för torghandel börjar gälla från den 1 juni. Från och med detta datum kommer det bara att säljas livsmedel och växter på Rådhustorget medan all så kallad loppmarknad och klädhandel kommer att flyttas till Kasernplan. Dessutom kommer tiden för torghandel att minskas.
– Då blir det ordning och struktur istället för anarki och skräp, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L)
– Skämt åsido. Detta är något som vi velat se länge och nu äntligen är vi framme.

Annons
 

Torghandlarna kommer inte heller att kunna hålla öppet lika länge efter den 1 juni. I de reviderade torghandelsföreskrifterna  står att torghandel får ske mellan 07.00–14.00 på vardagar (tidigare till 18.00) och 07.00– 14.00 (tidigare 15.00) på lördagar. Dessutom ska varor och redskap vara undanplockat senast 30 minuter (tidigare en timme) efter försäljningstidens slut. Även avfall ska vara sorterat och bortforslat senast 30 minuter efter försäljningstidens slut.

Nu väntas bara ett beslut i kommunfullmäktige innan de nya reglerna kan börja gälla.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser