Jonas Thern hoppar av samarbetet med BoIS

Det var en satsning som kostade Billy Magnusson jobbet som assisterande tränare när Landskrona BoIS i höstas valde att ta in den forne landslagsspelare och numera erkände talangutvecklaren Jonas Thern i föreningen.
– Styrelsen ansåg Thern och Svensson var det bästa alternativet på kort och lång sikt, sa ordföranden Gabriel Munck då och menade att beslutet varit ett av de svårare han fattat.

Idag, samma dag som klubben har kick-off tillsammans med sina sponsorer har Jonas Thern valt att avbryta samarbetet, meddelar Landskrona BoIS i ett pressmeddelande.

Jonas Therns motivering enligt samma pressmeddelande uppges vara att klubben med nuvarande ledarkonstellationer i de berörda grupperna, A ner till U16, inte är beredda att fullt ut implementera hans sätt att utveckla unga talanger till att nå sin maximala potential.
– Enligt mig så finns inte det långsiktiga tänkandet vad det gäller talangers utveckling och det går inte att kompromissa med hur detta arbete skall genomföras om man vill nå framgång med att ta fram blivande elitspelare, säger Jonas Thern i pressmeddelandet.
– Jag hoppas det går att hitta lösningar i en snar framtid då potentialen hos många av ungdomarna är mycket hög, fortsätter han.

– Kan man få ordning på de delar som inte fungerar i klubben idag så tror jag man kommer att se BoIS i Allsvenskan inom en snar framtid och då med flera spelare från de egna leden, avslutar Jonas Thern.

Till arkivet