Startskott för lägenhetsprojekt på Strandbyn

Takterrass med utsikt mot Ven. Bild: Veidekke.
Takterrass med utsikt mot Ven. Bild: Veidekke.

Partytältet är rest och vid lunchtid idag är det dags för ytterligare ett spadtag på Strandbyn i Borstahusen.  

Veidekke Bostads går nu vidare med ett nytt projekt i Borstahusen. Någon gång mellan klockan 12-13 tas det första spadtaget på det som ska bli 27 nya moderna lägenheter i ett nytt kvarter. Lägenheterna är den tredje och sista etappen av Veidekkes projekt i Strandbyn. Ambitionen har varit att arbeta med en arkitektur som passar med den omgivande bebyggelsen.
– Vi är stolta över att få vara med och utveckla Borstahusen. Byn är unik, tillfället är unikt och man kan bara gratulera de som flyttar in på en av Skånes charmigaste adresser, säger projektutvecklare Tony Petäja.

Planlösning, balkonger och uteplatser är några av de argument som ska attrahera till inflyttning. Självklart har även läget i sig en viktig roll.  Arkitektfirman som anlitats för projektet är den danska firman Vilhelm Lauritzen som även ritat tidigare etapper för Veidekke.

Vid dagens symboliska första spadtaget är kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) på plats och håller tal innan spaden sätts i marken. Även fastighetsbolagets representanter kommer att vara tillgängliga och svara på frågor.

Till arkivet