Annons

Redo för fyra nya år i den politiska hetluften

Niklas Karlsson står på omval som ledamöter till den Socialdemokratiska partistyrelsen.

När Socialdemokraterna samlas till partikongress i Göteborg nästa vecka ska politiken under fem hektiska dagar formas samt väljas ledamöter till partistyrelsen. Och från Landskrona är det en tungviktare som står på omval.

Annons
 

Det före detta kommunalrådet och nuvarande riksdagsledamoten Niklas Karlsson kom in i partistyrelsen redan 2005. Niklas Karlsson var vid tidpunkten blott 31 år gammal och kommunstyrelseordförande i Landskrona, Göran Persson var partiledare och statsminister.

Idag, tolv år senare, har Niklas Karlsson hunnit bli ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, ledamot i riksdagens finansutskott och medlem i Europarådets parlamentariska församling. Han lägger även sin tid på uppdrag i två statliga utredningar. Niklas Karlsson som blir 43 år i sommar har varit med om fyra socialdemokratiska partiledare.

Även om Niklas Karlsson igår deltog i fullmäktigemötet i Rådhuset så får man nog säga att han för en mer undanskymd roll i kommunpolitiken. Istället hörs och syns han allt mer i Stockholm där han kommit att bli en maktfaktor. Som ledamot i finansutskottet träffar han regelbundet finansminister Magdalena Andersson och civilminister Ardalan Shekarabi. Som ledamot i partistyrelsen och ordförande för Socialdemokraterna i Skåne har han Stefan Löfvens öra.

– Det är naturligtvis mycket hedrande att få leda Sveriges största partidistrikt och sitta i partistyrelsen. Min riksdagsplats ger mig dessutom nästintill dagligen kontakt med finansministern, säger Niklas Karlsson som nu står på omval till ytterligare fyra år i styrelsen för landets största parti.

Trots att det nationella politiken och frågor om mänskliga rättigheter i Europa upptar det mesta av hans tid finns Landskrona fortfarande med på ett hörn.
– Jag sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige och är vice ordförande i både valnämnd och Landskrona Stugby AB, säger han som bor kvar i stan.
– Landskrona är min stad, det är viktigt för mig att ha kvar en lokal förankring och delta i samhällslivet.

 

Fakta om Niklas Karlsson
Niklas Karlsson är född 1974 och blev 2005 invald som yngste ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Redan 2002 valdes han som Landskronas yngste kommunstyrelseordförande någonsin. Under sina år i partistyrelsen har han varit med om fyra partiledare – Göran Persson, Mona Sahlin, Håkan Juholt, Stefan Löfven. Niklas Karlsson är sedan 1905 den sjunde riksdagsledamoten från Landskrona och den förste som blivit vald till ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.

Läs mer: Fem tuffa dagar i politikens tjänst 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser