Annons

Äggjakt med Cityidrott under Vår i Landskrona

Gänget på Cityidrott är redo att möta våren med en äggjakt tillsammans med barn och unga i centrum under Vår i Landskrona. Foto: Cityidrott.

Den 8 april bjuder butiker, restauranger och andra verksamheter i stan in till Vår i Landskrona. Evenemanget innehåller flera programpunkter för barn och en av dem är Äggjakt med Cityidrott.

Annons
 

På lördag 11.00–15.00 arrangerar Cityidrott tillsammans med Landskronasamverkan en äggjakt genom centrum.
– Äggjakten går ut på att leta upp olika ägg som vi spridit ut i centrum, kring och på shoppinggatorna. Alla som deltar får en karta att utgå från och när man hittat alla äggen kommer man tillbaka till oss och hämtar ut sitt pris, berättar Daniel Glantz-Persson, projektledare på Cityidrott.

Cityidrott  jobbar med integration och samhällsfrågor och finns till för att motverka utanförskap och främja det lokala idrottslivet. Verksamheten är välkänd i Landskrona och det är inte utan att man brinner för att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar och att vara aktiva där barnen finns.
– Det är alltid kul när det händer saker i stan och visst kan vi bidra så gör vi gärna det, säger Marcus Hansson, projektledare sedan starten av Cityidrott.

– Det är första gången vi arrangerar en äggjakt i denna storleken, men förhoppningsvis kan det bli en återkommande aktivitet då det är en perfekt start på påsklovet, inflikar Daniel Glantz-Persson.

Äggjakten utgår från Pop Up-parken på Järnvägsgatan där man registrerar sig hos Cityidrott. Vill man inte vara med och jaga ägg, får man gärna titta förbi ändå.

– Det är gratis att vara med och vi kommer vara förberedda för 400 deltagare, men vill man bara komma ner och snacka och hänga med oss får man göra det, avslutar Daniel Glantz-Persson med ett stort leende.

Förutom äggjakten händer följande för barn:
– Fiskdamm för alla barn med Minion hos Hemmakväll (14.30–16.00).
– Alla barn under 12 år som tar med familjen äter gratis (ett barn per vuxen) hos Harrys. Dessutom blir det pysselbok, Harrys Nalle och gratis glass efter maten.
– Allsång för barn från 3 år med Helene Skogspil på Biblioteket (14.00).
– Hos Skumpa Spaljé bjuds stora som små in för att plantera ett vårfrö.
– Filmpremiär av Baby-bossen och Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen på Bio Maxim.

Hela programmet på
www.landskronasamverkan.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser