Med fokus på utvandringen

Ola Larsmo. Foto: Christine Olsson.
Ola Larsmo. Foto: Christine Olsson.

Stadsbiblioteket sätter fokus på utvandringen till Amerika. Den 18 april besöker författaren, kulturjournalisten och samhällsdebattören Ola Larsmo Landskrona stadsbibliotek för att prata om sin bok Swede Hollow. Inför hans besök arrangeras det även en föreläsning och två olika bokcirklar. 

Den 18 april besöker författaren, kulturjournalisten och samhällsdebattören Ola Larsmo Landskrona stadsbibliotek för att prata om sin senaste bok Swede Hollow som handlar om några av den miljon svenska migranter som aldrig lyckades ta sig in i det nya samhället.

Inför hans besök arrangeras också en föreläsning och två bokcirklar. Onsdagen den 22/3 kl. 19.00 berättar Lars Hansson om Emigranternas Hus i Göteborg och forskning kring migration. Vid det här tillfället inleds också de två bokcirklar där Swede Hollow och Utvandrarna (lättläst) läses. Till bokcirklarna behövs föranmälan där det står vilken cirkel man vill gå. Anmäl till: biblioteketvuxen.program@landskrona.se. De som kommer med i cirklarna får ett exemplar av boken den 22/3.

Program
Ons 22/3 kl.19.00 Lars Hansson – Emigranternas Hus. Bokcirklarna träffas och får ett ex var av boken Swede Hollow respektive Utvandrarna (lättläst).
Ons 29/3, 5/4 och 12/4 kl.18.30 Bokcirkel: Swede Hollow och Utvandrarna.
18/4 kl.19.00 Författarbesök med Ola Larsmo.

Programmet arrangeras av Landskrona stadsbibliotek tillsammans med ABF.

Till arkivet