Annons

Voljären öppnar i april

Voljären på Öster är unik i sitt slag i landet. Till höst ska den locka fågelentusiaster från hela regionen till Landskrona.

Den gigantiska fågelburen, eller voljären som en sådan heter, är klar att tas i bruk. Nu väntar Öresunds Fågelförenings ordförande Mats Hafström bara på att våren ska infinna sig.
– Det får bli lite varmare. Jag räknar med att vi öppnar i april, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Det är alltså Öresunds Fågelförening som kommer att sköta voljären.
– Där kommer vem som helst att kunna låta sina fåglar flyga. Man kommer att få ringa oss och då få en kod till sin mobil som gör att man kan komma in i buren, säger ordföranden.
– Men vi kommer även att ha så kallade flygningar. Då tar vi dit fåglar och låter dom flyga runt i buren så att allmänheten kan titta på. Jag tror framför allt att många äldre vill se detta. Det är ungefär som att man tar en katt eller en hund till ett äldreboende. Skillnaden är att här kommer de äldre ut.

I en tidigare artikel uttalade sig Landskrona Stadsutvecklings chef Christian Alexander sig om att voljären var en av två i Sverige. Den andra skulle enligt honom finnas i Stockholm. Detta stämmer dock inte enligt Mats Hafström.
– Den i Landskrona är unik. Det finns en förening i Stockholm som har en mobil voljär som de kan sätta upp på olika platser. Men en fast voljär finns bara i Landskrona.

Något problem med att fler fågelägare ska vara samtidigt i voljären ser inte Mats Hafström.
– Det kommer att fungera som en hundrastgård. Är man inne och vet att ens fågel inte bör vara med andra så får nästa vänta med att gå in. Det kommer säkert att bli bra, säger Mats Hafström som dock inte kommer att ta med egna fåglar.
– Jag har många, såväl papegojor som finkar. Men mina är så kallade parfåglar. De tyr sig inte till människor på samma vis som vanliga tama burfåglar.

Läs mer: Ljus i tunneln för Weibullsholm

Än finns inga fler planer för grönytan bakom Weibullsholm utöver voljären.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser