Annons

Husplanerna runt Flygeltofta gård tar form

Emrahus VD Robin Berkhuizen, Landskronahems VD Helena Fremle, och Sven Landelius som är styrelseledamot i Emrahus.

AB Landskronahem och Emrahus AB har ingått en avsiktsförklaring om en marköverlåtelse i Häljarp. Tanken är att bygga radhus eller flerbostadshus dels med inriktning på passivhus, dels med utökad tillgänglighet. Det vill säga bostäder för alla i miljövänligt format.

Annons
 

Parterna har precis ingått en avsiktsförklaring som avser fastigheten Saxtorp 87:23 med flera, Flygeltofta Gård i Häljarp. Landskronahem och Emrahus kommer att påbörja ett gemensamt arbete om utformning av bostäderna till dess att detaljplanen vunnit laga kraft.
– Att bygga hyresrätter i byarna ligger i linje med vad som uttrycks i bolagets ägardirektiv, säger Helena Fremle, VD på Landskronahem och ser fram emot projektet.
–  Det ska bli spännande att göra detta tillsammans med Emrahus. Som lokalt företag, med passivhus och tillgängliga bostäder som affärsidé, känns de som en naturlig samarbetspartner.

Det aktuella området ligger strategiskt till när det gäller möjlighet att använda kollektivtrafik eftersom tåget stannar i Häljarp på gångavstånd från det tänka bygget.

Även Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, tycker att det känns riktigt roligt att se fram emot att kunna bygga flertalet passivhus i Häljarp alldeles intill företags eget kontor.
– Om detta blir verklighet så är det ett riktigt drömprojekt för oss. Det ger oss en fantastisk möjlighet att få sätta vårt avtryck på hemmaplan. Vi tycker att det är superroligt att Landskronahem visar på sådant ansvar och intresse för både miljövänliga och tillgängliga bostäder som passar alla. Vi håller alla tummar att detta projekt blir av.

Passivhus är en typ av miljövänlig huskonstruktion som är väldigt tät och därför också väldigt energisnål. Emrahus bygger även LSS-boenden. Erfarenheten från att utforma tillgängliga hem hoppas man även ska prägla bygget i Häljarp – vilket gör att bostäderna skulle vara tillgängliga för fler av kommunens invånare.

Läs mer:  Låghus istället för fyravåningshus vid Flygeltofta gård

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser