BoIS besegrade Gefle med 2-1

Adi Nalic och Thierry Zahui gjorde vars ett mål mot Gefle IF.
Adi Nalic och Thierry Zahui gjorde vars ett mål mot Gefle IF.
Adi Nalic och Thierry Zahui gjorde vars ett mål mot Gefle IF.
Adi Nalic och Thierry Zahui gjorde vars ett mål mot Gefle IF.

På söndagen gästade Gefle IF, vilka spelade i allsvenskan förra säsongen, Landskrona för att möta BoIS i Svenska Cupen. Trots skillnaden i division så syntes ingen skillnad på planen. BoIS vann rättvist med 2-1 och fick därmed bästa tänkbara start i cupens gruppspel.

Matchen, som spelades inför några hundra åskådare på idrottsplatsens konstgräs, började lite avvaktande. BoIS hade dock mycket boll och styrde spelet. Därför var det helt rättvist när Thierry Zahui sköt en klockren frispark i Geflekeepern August Strömbergs högra kryss.

I andra halvlek tog Gefle över allt mer av spelet men så många riktigt vassa chanser skapades inte. Istället var det inhopparen Adi Nalic som enkelt kunde göra 2-0 efter fin framspelning av Edafe Egbedi med fem minuter kvar av matchen.

Att sedan Johan Oremo reducerade med ett par minuter kvar av matchen var närmast av akademisk art. BoIS vann rättvist och det var tränarna i de båda lagen Agim Sopi och Thomas Andersson överens om.
– Vi hamnar i tidsnöd i första halvleken men det blir bättre i andra. Vi skapar dock för få chanser. BoIS vinner rättvist, säger Thomas Andersson.

Agim Sopi lämnade som vanligt inget åt slumpen inför matchen.
– Jag har sett ett par matcher med Gefle och utifrån dessa gjorde vi upp en plan och denna följde vi perfekt, säger han.
– Vi hittade våra linjer och positioner bra. Sen tröttnade vi lite på slutet men även jag tycker att vi vann rättvist, säger Agim Sopi som direkt kommer att ställa in siktet på matchen mot Kalmar FF nästa söndag.
– De spelade 1-1 mot Trelleborg idag och nu ska jag se den matchen. Jag har även sett dom tidigare och veckans träningar kommer att vara fokuserade mot söndagens match. Vad gäller vårt eget spel så måste vi bli mer precisa i våra inspel och bli bättre på andrabollar. En annan viktig detalj är att vi måste ha tålamod, avslutar BoIS-tränaren.

Till arkivet