Annons

Hon ska fixa jobben

Pernilla Anderberg har gett BoIS Akademi ett nytt namn, LA School of Sports, och sett till att flera stora förändringar har genomförts på skolan. Därmed är uppdraget slutfört och nu väntar en tuff utmaning som vd i Landskrona Tillväxt AB. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Igår skrev vi om stadens nybildade kommunala bolag, Landskrona Tillväxt AB och dess uppdrag. Inom kort kommer bolagets enda anställda, vd Pernilla Anderberg att börja sitt nya arbete och inom en månad ska hela målbilden vara klar.

Annons
 

– Jag börjar jobba i mitten av februari och i mars ska jag tillsammans med styrelsen ha målen satta. Det är oerhört viktigt att vi har tydliga mål, alltså hur många jobb som Landskrona Tillväxt AB ska försöka få fram. Vi kommer att jobba mycket konkret. Det kommer att bli en rejäl utmaning, säger den blivande vd:n till Landskrona Direkt.
– Jag ska även sätta mig in i hur arbetslösheten ser ut i staden. Det har jag inte koll på ännu.

Vad som gjort att just Pernilla Anderberg fick jobbet och vad hon kan tillföra vill hon inte gå in närmare på.
– Det är en fråga som du får ställa till styrelsen och de som intervjuat mig, säger hon.
– Men jag har jobbat som personalchef på ett företag i tolv år så jag vet vad det innebär att försöka hitta rätt personal. Dessutom delar jag den uppfattning som styrelsen och kommunen har, att det är ett stort problem för många att hitta personal med rätt utbildning samt att vi måste kartlägga utbildningar som leder till jobb här i Landskrona.

I och med sin nya tjänst så lämnar Pernilla Anderberg sitt nuvarande jobb som vd på LA School of Sports.
– Då kommer den rektorn att ta över hela ansvaret för skolan. Jag kommer att vara kvar som delägare, arbeta kvar någon dag i veckan under en övergångsperiod med därefter inte arbeta eller ha en roll vid skolan, säger Pernilla Anderberg.

Trots att skolan förändrats mycket de senaste åren så är Pernilla Anderberg, som varit involverad under cirka ett år, övertygad om att framtiden är ljus för LA School of Sports.
– Det var därför som skolan hade en vd och en rektor. Det var för mycket för en person att sköta både förändringar som det praktiska rektorsarbetet. Men nu är alla förändringar i land och stämningen bland personalen, eleverna och deras föräldrar är bra.

Idag har skolan cirka 80 elever men redan till hösten så kommer fler att studera på LA School of Sports.
– Vi kommer alltid att vara en liten skola. Jag uppskattar att 120 elever är taket. Till hösten kommer vi, enligt prognoserna, att vara drygt hundra elever och det är en siffra som jag är nöjd med, avslutar Pernilla Anderberg.

Läs mer: Klart med VD:ar i nya bolag

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser