Annons

Klart med VD:ar i nya bolag

Som väntat blev det stadsdirektör Christian Alexandersson som blir vd i kommunens nya koncernbolag Landskrona Stadshus AB. Det beslutade styrelsen för bolaget i förra veckan. Av de sex som intervjuades till tjänsten som vd för Landskrona Tillväxt AB enades man om Pernilla Anderberg, fram tills nu vd för LA School of Sports.

Annons
 

Landskrona Tillväxt AB är stadens nybildade kommunala bolag som har som uppgift att se över näringslivets behov av kompetensförsörjning på kort och på lång sikt. Uppdraget är att finna lösningar till de vakanser som finns och att helst tillsätta vakanserna med arbetssökande landskronabor.
– Pernillas arbetsuppgift är att vara lyhörd mot näringslivet och försöka hitta utbildningar som matchar de vakanser som finns eller kan komma att uppstå, säger biträdande stadsdirektör Stefan Johansson.
Detta är en av flera satsningar som staden gör för att få ner arbetslösheten till ett snitt under genomsnittet i Skåne.
–  Det består av fem delprojekt, Enkla jobb, där staden beviljats 36 miljoner i EU-stöd, Utbildning där utbildningsförvaltningen är involverad, Migration där satsningar görs på att få nyanlända ut på arbetsmarknaden, Arbetsförmedling är delprojekt fyra där vi med alla till buds stående statliga medel ska få in personer på arbetsmarknaden samt då Tillväxt i Landskrona AB, säger Stefan Johansson och hoppas att det på tre år ska generera 1000 nya arbetstillfällen. 

Pernilla Anderberg blir den enda anställda i Landskrona Tillväxt AB.

En kommentar till "Klart med VD:ar i nya bolag"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Hon ska fixa jobben

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser