Annons

Milan den store vinnaren trots allt

China Åhlander, Goran Kapetanović och Milan Dragišić lyckönskades av teaterchef Håkan Persson och hela publiken på Landskrona teater inför den stundande Gulbaggegalan.

Vi når Milan Dragišić vid hotellets frukostbordet efter en sen efterfest på Cirkus i Stockholm.
Trots att venbon inte heller igår fick en egen Guldbagge så var han stundtals något av galans mittpunkt.
– Det är klart att jag är lite besviken för att jag inte blev årets manlige skådespelare men som så många sa till mig på efterfesten, ”Det får bli tredje gången gillt”, säger han och skrattar.

Annons
 

I fredags visades Min faster i Sarajevo på en nästintill fullsatt Landskrona Teater och på plats var filmens producent China Åhlander, regissören Goran Kapetanović samt skådespelaren Milan Dragišić, samtliga guldbaggenominerade.
– Det blev en kanonbra visning med massor av värme och många venbor i publiken, säger Milan Dragišić.
En visning som faktiskt nämndes i förbigående vid gårdagens direktsända Guldbaggegala när Goran Kapetanović var uppe och hämtade sitt pris för Bästa regi.
Även Milan Dragišić fick äntra scenen för att hämta en bagge åt sin kollega Sadžida Šetić som vann årets Bästa kvinnliga biroll. Utdelare av priset var Dragomir Mrsic, känd från bland annat Snabba Cash.
– Det kändes mycket bra att gå upp på scen och det blev en härlig juggehälsning med Drago, säger Milan Dragišić följt av ett nytt hest skratt.
Och nog såg stans nu store skådespelare harmonisk ut i vimlet. Ingen nervositet där inte.
– Nej, jag kände vara sig stress eller press. Det var bara roligt, intygar han som sen stannade kvar och efterfestade till in på småtimmarna.
– Det var så mycket positiva vibbar på Cirkus igår. Många kom fram och berömde mig för rollprestationen. Izabella Scorupco och jag var ute och tog ett bloss. Petra Mede hade sett filmen dagen innan galan och tyckte väldigt mycket om den.

Långfilmsdebuterande Goran Kapetanovic som tilldelades en Guldbagge för bästa regi berättade på teatern i fredags att hans andra långfilm ”Krig” kommer att gå upp på filmdukarna i höst med Milan Dragišić  i en mindre roll som lärare. Frågan är vad som väntar stadens store skådis framöver.
– Filmbranschen är som den är och jag kan inte säga något om framtiden. Mycket är på gång men sen återstår och se vad som blir av, avslutar Milan Dragišić och för dig som ännu inte sett den smärtsamma och absurt komiska historien om fastern i Sarajevo kan en hyrstream för 39 spänn rekommenderas via Triarts sida: https://www.triart.se/filmer/bio/min-faster-i-sarajevo

Milan Dragišić var uppe på scen på Cirkus och tog emot Sadžida Šetić Guldbagge.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser