Annons

Alexander Köll startar i årets Hahnenkammrennen

Vid SM i Duved tog Alexander Köll guld i Super-G samt i Superkombinationen. I paradgrenen störtlopp blev det i år en andraplats bakom veteranen Hans Olsson. Foto: Klas Rockberg.

Vid SM i Duved tog Alexander Köll guld i Super-G samt i Superkombinationen. I paradgrenen störtlopp blev det i år en andraplats bakom veteranen Hans Olsson. Nu väntar världscupen och mytomspunna Hahnenkammrennen. Foto: Klas Rockberg.

Alexander Köll, bosatt i Matrei i Österrike men som till vardags tillhör Landskrona Ski Club och tävlar för Svenska Alpina skidlandslaget står på lördag inför en av sina stora milstolpar karriären – han startar nämligen för första gången i Kitzbühels mytomspunna och välkända störtlopp Hahnenkammrennen.

Annons
 

Alex Köll torde vara vara välkänd för Landskrona Direkts läsare är den åkare som är rankad högst i Ski Team Swedens satsning på fartgrenarna störtlopp och super-G inför hemma-VM i Åre 2019.

Han debuterade i världscupen i Val Gardena ifjol och under innevarande säsongen har han flyttat fram positionerna och varit anmäld till flera störtlopp, Super-G och kombinationslopp. Olyckligtvis har några av dessa bland andra störtloppen i Lake Louise och nu senast i Wengen blivit inställda på grund av dåligt väder eller för lite snö.

Nu ser det bättre ut inför Kitzbühel. Under föregående år fick Alex Köll känna på Hahnenkammrennen som en av föråkarna till den tävlingen vilket kan ge honom värdefull erfarenhet inför helgens race. Landskronaåkaren går ut med startnummer 61 och lyckades på onsdagens träning köra in med 40:e tid efter att ha åkt väldigt bra i den första delen.
Du följer lördagens lopp på Eurosport eller via SVT-Vinterstudion.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser