Cirkus, livemusik, poesi och magi på teatern

En dansk och en fransman höll presskonferens på svenska och engelska på teatern samt utmanade tyngdlagarna.
En dansk  och en fransman höll presskonferens på svenska och engelska på teatern samt utmanade tyngdlagarna.

Under januari månad har akrobaterna Mikkel Hobitz och Julien Auger ett residens på Landskrona teater. Detta kommer att resultera i föreställningen 100 % Cirkus den 27 januari. Showen är en hyllning till “Allt är möjligt”, till “do it yourself”, till människokroppen och dess unika sinnen.

Projektet 100 % Cirkus påbörjades sommaren 2015 och involverar allt från cirkus till poesi och magi. Med perch (lång stång som konster utförs med), mongolisk strupsång, hårhängning, hula-dans från Hawaii och akrobatik vill Mikkel Hobitz och Julien Auger att publiken ska ifrågasätta sådant som de anser vara självklart.
– Vi vill lära vår publik att tänka utanför boxen, säger Mikkel Hobitz och förklarar.
– Vi experimenterar med sådant som alla tar för givet, som att man måste andas eller att tyngdkraftens lagar inte kan brytas. Vi täljer helt enkelt på gränserna.

Julien Auger menar att de båda vill få sin publik att själv också försöka utmana gränserna.
– Vi vill öppna publikens sinnen. Vi visar vad vi kan och förklarar. Sedan är förhoppningen att de ska testa själv, säger han.

Det kommer dock inte att bjudas upp någon ur publiken på scenen.
– Nej, säger Julien Auger och skrattar.
– Men de kanske kan testa när de står hemma i duschen och ingen tittar på. Det är inget som är farligt.

Våren 2012 avslutade Mikkel Hobitz och Julien Auger sin utbildning på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har därefter turnerat med kompanierna La Meute och Sisters över världen. Nu kör de föreställningen 100 % Cirkus och först ut är Landskrona den 27 januari.

Med hjälp av en lång stång utförs hissnande akrobatik.
Julien Auger har dykt ner i Landskrona tidigare. Här tillsammans med några vänner på Slottscaféet, sommaren 2012.
– Jag gillar Landskrona och inte minst Håkan Persson på teatern. Han säger ja till allt, säger han Julien Auger och skrattar hjärtligt kanske tänkte han på när gatuteatergruppen vid det tillfället fick upp teaterchefen i katapulten.

Se ett smakprov på Flygande mattan

 

Till arkivet