Annons

BoIS i utkanten av märklig historia

En härlig sommardag 2014 tränade Patrik Johansson BoIS. På plats var bland annat en bosnisk anfallare (t.v) och den nu omskrivne ¨ (t.h).

I utkanten av en minst sagt märklig historia i Aftonbladet figurerar Landskrona BoIS. Det rör sig om spelaren Alieu Darbo som var ytterst nära att skriva på ett tvåårskontrakt med klubben sommaren 2014. Något kontrakt blev det inte vilket dåvarande sportchefen och tränaren Patrik Johansson idag är glad över. Det enda han kostade BoIS var en hotellnatt.

Annons
 

Fotboll på elitnivå är en besynnerlig bransch. Historierna som då och då seglar upp i kölvattnet runt Landskrona BoIS är ett tydligt bevis för detta. I går kunde Aftonbladet rulla upp en smått osannolik historia om en spelare som under några timmar sommaren 2014 rent av uppgavs vara klar för BoIS efter blott en provträning.

Patrik Johansson minns väl hur allt gick till. Kantspelaren Alieu Darbo hade kommit till Landskrona från Italien. Varifrån han hastigt lämnat en klubb efter en del konstiga turer.
Väl på IP skulle han provträna och meningen var att han skulle ersätta Amethyst Bradley Ralani mer känd under sitt artistnamn ”Suprise” som vid tillfället var skadad. Allt gick fort men BoIS och Patrik Johansson kände att ”här fanns någonting”.
– Vi fick goda rekommendationer från flera håll men jag tror att alla var förda bakom ljuset, säger han till Landskrona Direkt idag.

Historien som berättas i Aftonbladet handlar om just trassliga övergångar som inkluderar osanna mejl och märkliga videofilmer.
– Även om liknande saker har hänt tidigare så tror jag att detta fallet är unikt eftersom det kunna pågå en längre tid, säger Patrik Johansson som lagt historien bakom sig.

Patrik Johansson var vid tidpunkten sportchef i BoIS, som just skakats av en spelskandal.
Han hade dessutom tillfälligt fått ta över tränarrollen efter att Jörgen Pettersson fått lämna sin post. Patrik Johansson ledde träningen på B-planen den där soliga förmiddagen i mitten av juli 2014. Landskrona Direkt följde träningen tillsammans med flera nyfikna supportrar. På plan fanns bland annat en bosnisk forward, en spansk yttermittfältare samt nyförvärven Mattias Adelstam och nämnda Alieu Darbo. Patrik Johansson minns idag att han blev misstänksam när han såg Alieu Darbo.
– Det kändes redan tidigt att något inte stämde. Jag hade en viss magkänsla. Och med facit i hand så är jag glad att det inte blev någon affär.

Trots att klubben då gick ut och sa att man gjort klart med ett tvåårskontrakt med spelaren blev det alltså inget av det. Enligt Patrik Johansson var det dock inte kvalitéer i spelet det föll på utan detaljer i kontraktsförslaget som slutligen gjorde att det inte blev något spel i BoIS. Vad detta rörde vill Patrik Johansson än idag inte gå in på.
– Det är inga frågor som man diskuterar utåt.

Patrik Johansson bedyrar samtidigt att kontraktet aldrig blev påskrivet och att spelaren inte fått en några pengar av klubben.
– Han fick inte en spänn. Det enda vi betalade var en hotellövernattning, avslutar Patrik Johansson.

Läs Sportbladets avslöjande här

Alieu Darbo på IP:s b-plan i juli 2014.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser