Annons

Här är vårens händelserika program på teatern

Genom åren har Emil Jensens album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset och just nu är han Artist in Residence på Vara konserthus där turnén inleds den 9 november. Den 25 mars kommer Emilj Jensen till Landskrona. Foto: Amanda Lindholm

Genom åren har Emil Jensens album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset.  Den 25 mars kommer Emilj Jensen till Landskrona. Foto: Amanda Lindholm

Komik, musik, dans och dramatik – våren på Landskrona teater bjuder på många spännande överraskningar. Flyktpotatis med Emil Jensen, fartfyllda familjelördagar, mysiga jazzcaféer, livesända operor och Oslipats populära standup-kvällar är bara några av höjdpunkterna.

Annons
 

Flyktpotatis och En akustisk upplevelse
En av landets mest mångsidiga artister Emil Jensen kommer tillsammans med Riksteatern till Landskrona teater den 25 mars. Den nya föreställningen Flyktpotatis handlar om skikt och rörelse: Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar. Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation. Och flykt i det inre – verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden. Genom humor, ljus, musik och lyrik tar Jensen sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen.

Ken Ring
Kort därefter intar ännu en svensk musikprofil scenen på Landskrona teater – missa inte En akustisk upplevelse med Ken Ring blir det den 1 april. Genom att skala av sin musik, ta bort hiphopbeatsen och ensam rappa till ett piano och en cello lyckas Ken Ring med konststycket att träffa den gemensamma nämnare som binder oss samman: våra känslor. 

100 % Cirkus
Akrobaterna Julien Auger och Mikkel Hobitz har ett residens på Landskrona teater under januari månad. Detta residens utmynnar i föreställningen 100 % Cirkus , som spelas den 27 januari. Showen är en hyllning till “Allt är möjligt”, till “do it yourself”, till människokroppen och vårt unika sinne. Med perch (lång stång som konster utförs i), mongolisk strupsång, hårhängning, hula-dans från Hawaii och akrobatik skapar de ett universum som vänder på det vi tar för givet.

Jazz och livesänd opera
De populära jazzcaféerna fortsätter att leverera skön musik under 2017. Första jazzcaféet är den 8/2, då det blir piano i toppklass med Martin Tingvall. Till den goda musiken kan du som vanligt avnjuta en välsmakande soppa och dryck i den mysiga teaterrestaurangen.

Landskrona teater fortsätter även att i samarbete med Folkets Hus och Parker visa livesänd opera från Metropolitan i New York. På repertoaren Romeo och Julia den 21/1 eller Rusalka den 25/2. Nytt för i vår är att teatern även visar repriser på tre av vårens sändningar:  Romeo och Julia , Rusalka och La Traviata. 
– Dessa kommer att visas eftermiddagstid, meddelar Håkan Persson på kulturförvaltningen.

Familjelördagar i teaterrestaurangen
Välkommen till teaterns familjelördagar som arrangeras i anslutning till höstens familjeföreställningar.
– Här kan familjer pyssla, fika pannkakor och såklart se spännande, rolig, tramsig och alldeles underbar teater! 
Vårens första familjelördag hålls i teaterrestaurangen kl. 12– 14  den 14/2 och följs sedan familjeföreställningen Himmel och pannkaka med Teater Sagohuset i salongen. Det arrangeras även en Familjelördag i samband med Divertimentos barnföreställning Oj! Vilken cirkus den 18 mars.

– Missa inte heller familjeföreställningen Lilla Stora Livet som spelas i Landskrona Idrottshall den 1 april. Föreställningen är skriven av Lotta Ohlsson och Ulf Nilsson och musiken är komponerad av Frida Hyvönen.

Programmet i sin helhet hittar du på Landskrona stads hemsida.

– Välkommen till en händelserik vår på Landskrona teater, avslutar Håkan Persson.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser