Annons

Filmstudion inleder med isländsk film

Den 16 januari går säsongens första film på Filmstudion upp på bioduken på Maxim. Det är den isländska filmen ”Bland män och får” som inleder, en av tre filmer som röstats fram av medlemmarna i Filmstudion.

Annons
 

– Vi i styrelsen gjorde en lista på 24 filmer och medlemmarna fick rösta. Och en dessa är en personlig favoritfilm, Frihet – den blå filmen. Det är första filmen i Krystof Kieslowskis trikolortrilogi. Jag har sett den fem sex gånger och jag blir lika berörd varje gång, säger Eva Lindfors, ordförande i Filmstudion.

Den tredje filmen som medlemmarna röstat fram är ”Sauls son”.
– Den har efterfrågats av många men vi har inte haft modet att visa den tidigare. Den är så plågsam att titta på. Men den är också så fruktansvärt bra och speciell i sin berättelse om en mans kamp i ett koncentrationsläger och så speciellt filmad med närbilder på hans ansikte nästan hela tiden.

De tre filmer som styrelsen valt är ”Den andra mamman”, ”Fäktaren” och ”Monsieur Chocolat”, som är den sanna historien om den förste svarte cirkusclownen i Frankrike.
– Men den handlar om så mycket mer än bara cirkuskonster. Omar Sy spelar titelrollen. Och hans partner spelas faktiskt av Charlie Chaplins barnbarn, informerar Eva Lindfors.

Som vanligt går filmerna upp på måndagar. Medlemskortet kostar 300 kronor och för denna summa kan du se samtliga filmer. Medlemskort köps på plats men vill du vara säker på att få ett medlemskort så kan du förköpa lördagen den 14 januari klockan 10-12 på Maxim.

Program:

  • 16 januari – Bland män och får
  • 30 januari – Fäktaren
  • 13 februari – Frihet – den blå filmen
  • 27 februari – Sauls son
  • 13 mars – Den andra mamman
  • 27 mars – Monsieur Chocolat

Läs mer om filmerna på Filmstudions hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser