Bröder fixade cup

Dags för distriktsturneringsfinal i inomhusfotboll för ensamkommande ungdomar. Ett arrangemang av Odd Fellow.
Prov på fin teknik  visade flera spelare i Uraniapeos Nyårscup.

En fotbollscup av det något annorlunda slaget arrangerades i Semmehallen på tisdagen.
Det var bröderna i Odd Fellow logen nr 23 Urania som fixat till en innefotbollsturnering för ensamkommande ungdomar i Landskrona.

Uraniapeos Nyårscup, som fått sitt namn efter initiativtagaren och cupgeneralen Per-Olov Karlsson, hade lockat sex lag och sammanlagt ett drygt 60-tal ungdomar till hallen för att spela och heja på sina kamrater.

Lagen var uppdelade i två grupper, och efter gruppspel blev det semifinaler och så småningom final. Finalen spelades mellan Kronan FC1 och Campus.
– Efter en spännande match var det oavgjort, 1-1 vid full tid och Golden Goal vidtog. Slutligen stod Kronan FC1 som segrare. Det innebär samtidigt att laget kommer att representera Landskrona i en distriktsturnering som kallas Seven Stars Trophy och spelas i april, med lag från Helsingborg, Ängelholm, Eslöv, Hässleholm och Kristianstad, berättar Per-Olov Karlsson, tacksam för all hjälp han fått av Fältgruppen och personal från HVB hemmen samt domarna som höll ordning på matcherna samt logebröderna som skötte marktjänsten.

Cupgeneral Per-Olov Karlsson har en dragning för spelarna inför match.

Odd Fellow bröder såg till att det fanns fika mellan matcherna.
Cupen avslutades med sedvanlig prisutdelning.

Till arkivet