Annons

Landoras Julcup har slagit i taket

Olympic från Malmö är trogna gäster när det vankas Landora Julcup under mellandagarna i Landskrona idrottshall.

Landoras Julcup har etsat sig fast i fotbolls-Skåne och blivit ett lika traditionellt inslag i mellandagarna som sillen på julbordet. I år har cupen dessutom vuxit sig större än någonsin tidigare. Utöver de 110 lag som redan anmält sig finns ett stort antal på väntelistan, som tyvärr inte kan delges plats. Med andra ord har cupen slagit i taket för hur mycket man kan expandera. Bland de anmälda lagen kan man bland annat skåda Helsingborgs IF, Ängelholms FF och Landskrona BoIS.
– Men cupen huserar inte bara i nordvästra Skåne utan är utspridd större än så. Bjärred kommer till exempel med 5 lag i en av de yngsta klasserna och Olympic har som vanligt med ett par lag, berättar cupansvarige Carl Nielsen i BK Landora.

Annons
 

– Nu försöker vi expandera på andra sätt, exempelvis genom att utvidga själva arrangemanget ännu mer och skapa bättre stämning i hallen. Ifjol införde vi succékonceptet “tyska timmen” som innebar en hel timme med tysk musik, utspritt över två timmar under dagen. Detta konceptet var mest en rolig grej, som råkade bli en succé. Föräldrar och barn klappade med något enormt och det blev många leende på läpparna, även om någon argsint streber tyckte det var lite väl. Detta ska vi spinna vidare på i år, och dessutom göra lite allmännytta samtidigt genom en tävling till Barncancerfonden, men mer än så avslöjar vi inte, säger Carl Nielsen med ett finurligt leende.

En annan anekdot är att cupens rykte spridit sig enda upp till Stockholmstrakterna. Årsta FF:s P03 hade långt gångna planer på att åka ner och besöka Skåne och Julcupen, men till sist gick det inte att lösa rent organisatoriskt.
– Det hade slagit rekordet för mest långväga gäster, som för nuvarande hålls av BK Astrio i Halland. 

I år anordnar Landora spel i klasserna P09 enda upp till P01. Klubben själv ställer upp med 12 lag och detta får ses som ett kvitto på en gryende ungdomsverksamhet. Klubben själv har dessutom en hel del prisplatser att försvara från ifjol, inte minst i klasserna P02 och P03 där 02/03-lagets ledare är mycket segervissa:
-Vi går givetvis för seger, som alltid. Inte minst nu när vi har två guldpokaler att försvara, säger Carl Nielsen som är en av lagets tre ledare och minns samtidigt tillbaks till fjolårets P02-final.
– Vi slog kanske Skånes och ett av Nordens bästa lag LB07 (ledda av mångfaldige Julcupsvinnaren Jonas Cajerby) i semifinal, i en tight semifinal. Sedan besegrade vi Ramlösa Södra i finalen efter ett sent segermål. Det är väl detta som är charmen med futsal, om det nu finns någon, att alla kan slå alla. Vi spelade riktigt bra fotboll i gruppen och stängde igen ytorna i slutspelet, samt avgjorde matcherna när det behövdes som mest.

Landoras Julcup spelas som vanligt i mellandagarna, 26/12-30/12, i Landskronas Idrottshall.
Spelprogrammet hittar du här. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser