Skol-Idol tänder nya stjärnor

Skol-Idol avgjordes inför tusentalet åskådare i Landskrona idrottshall.
Skol-Idol avgjordes inför tusentalet åskådare i Landskrona idrottshall.

Årets Skol-Idol gick i veckan av stapeln i idrottshallen. Under hösten har Cityidrott tillsammans med Dammhagskolan haft auditions på olika skolor runt om i stan. Cirka 130 ansökningar blev till slut tio bidrag från de fyra olika skolorna; Dammhagskolan, Alléskolan, Västervångskolan och Seminarieskolan som skickades till finalen. 

De tio bidragen bjöd på både sång och dans inför storpublik i idrottshallen och fick ett enormt stöd från läktarna där kompisar och klasskamrater från skolan fanns.
– Många av deltagarna hade aldrig uppträtt för en publik tidigare och det var många som var väldigt nervösa men att alla går upp och verkligen gör sitt bästa uppträde när det gäller som mest, är så fantastiskt att se, säger rörd Jonny Karlsson på Cityidrott.

Juryn som skulle välja en vinnare hade ett tufft val att göra men till slut valdes Tilda från Västervångskolan med låten ”Lost Boy” som vinnare med motiveringen att hon med hela paketet; utstrålning, tonsättning och musikalism levererade på ett utmärkt sätt.
– Plus att hon helt spelandes på gitarr satte pricken över i:et, inflikar Daniel Glantz-Persson från CityIdrott

Det är andra året i rad som Skol-Idol genomförs i idrottshallen och är en utveckling av Dammhagskolans tidigare julshow som under många år genomförts i Dammhagskolans aula. Med tiden har projektet utvecklats men samma hjärnor ligger bakom i form av Kenan Dulbic med hjälp av Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott.

– Vi hade mer möjligheter i år och det syntes i form av bättre ljud och ljus, logistik-lösningar och underhållning i form av Parkouruppvisning från Air Wipp i Helsingborg. Det märks att vi blivit ett år äldre. Nu ser vi fram emot ett ännu bättre 2017, avslutar Jonny Karlsson.

Årets deltagare i finalen av Skol-Idol:
Tilda – Västervångskolan
Matilda – Västervångskolan
Bleona – Västervångskolan
Adrijan – Seminarieskolan
Melissa & Morea – Alléskolan
Mouhammad – Dammhagskolan
Lejla & Marwa – Seminarieskolan
Amina – Seminarieskolan
Angel – Dammhagskolan
Emilia – Alléskolan

Årets programledare: Daniel Glantz-Persson
Årets underhållning: Marcus Ahlstrand & Ludwig Borgkvist – Air Wipp Helsingborg

Årets jury:
Annette Kumerle Lindwall
Emelie Persson
Sara Alexandersson – ICA Kvantum Landskrona

En tagen Tilda från Västervångskolan vann årets upplaga av Skol-Idol.

 

Till arkivet