Annons

Nya framgångar för rytmiska gymnaster

Landskrona Kvinnliga GF tog som avslutning på tävlingssäsongen brons på Julpokalen, som också slog rekord som Sveriges största tävling i rytmisk gymnastik genom tiderna.

Som sista tävling på säsongen hölls lördagen den 3:e december Julpokalen i Södertälje, och självklart var Landskrona Kvinnliga GF på plats. Med ett rekord på 141 startande gymnaster var tävlingen den största i svensk RG-historia, och hade en hög konkurrens då bland annat den svenska juniormästarinnan Winny Hee (Stråssa GF) var på plats.

Annons
 

Trots tuffaste möjliga motstånd lyckades laget från Landskrona KGF knipa åt sig bronset efter en väldigt bra dag dag på tävlingsgolvet. Hela laget, som bestod av junioren Celine Vergara, ungdomarna Tuva Henkel och Linnéa Larsson samt miniorerna Miranda Aarstad och Milena Kovalenko, presterade långt över förväntan i grenarna rep, fristående och tunnband. På plats var också klubbkamraten och “maskoten” Sanna Agic som bidrog med stöd hela dagen.
Tävlingen avslutade med prisutdelning där Tuva Henkel också förutom sin bronsmedalj fick ta emot gratulationer av tävlingsanordnarna från Södertälje GF eftersom hon fyllde år.

Under söndagen fick tjejerna sig en sightseeing- och shoppingtur i Stockholm med medföljande Boel Larsson från föräldraföreningen i LKGF. Under tiden begav sig tränare Josefine Olsson på en workshop för att lära sig mer om nya tävlingsregler som kommer att träda i kraft nästa år, samt diskutera möjliga förbättringsområden i sportens tävlingsmoment.

Sent på söndagsnatten var det ett trött men glatt gäng tjejer som klev av tåget hemma i Landskrona, alla redo för att ta tag i de nya utmaningar som väntar efter jul.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser