Annons

27 miljoner för hållbar stadsmiljö

Bild ur Landskrona stads cykelplan. Under de kommande två åren kommer satsningar att göras på stadsmiljön. Ett exempel på detta är utbyggnad av cykelvägar.

Landskrona får 27 miljoner kronor för arbetet med hållbara stadsmiljöer.

Annons
 

Trafikverket har beslutat att tilldela Landskrona stad stöd för att främja hållbara stadsmiljöer. Syftet med stödet är att öka  förutsättningar för att en större andel människor i staden ska använda kollektivtrafiken. Planerad start för utvecklingen är våren 2017.  Stödet avser åtgärder som exempelvis laddinfrastruktur för elbussar, framkomlighetsåtgärder samt utveckling av stationen som knutpunkt för kollektivtrafik.

– Vi ser verkligen fram emot detta, det ger oss möjlighet att ligga i framkant med innovativa lösningar inom kollektivtrafik. Självklart är vi glada att Trafikverket vill vara med och bidra till stadens utveckling, säger Tora Broberg, chef Stadsmiljö.

Som en del i satsningen kommer även Landskrona stad avsätta ytterligare medel för att utveckla stadsmiljön. Exempel på åtgärder är uppbyggnad av cykelvägar, genomförande av parkeringsplan och åtgärder för minskat buller.

Alla insatser beräknas vara genomförda senast december 2018.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser