Sparbanksstiftelsen Skåne stöttar sju lokala projekt

Anna Levert från Divertimento, Niclas Rimsby, kontorschef på Swedbank i Landskrona, Åke Jönsson i Sparbankstiftelsen Skånes styrelse, Yvonne Fogelström från Nyföretagarcentrum Skåne, Pensé Andersen från LISA, Magnus Bondesson från Landskrona Golfklubb och Charlotte Nathansson, från Landskrona Skiclub var alla på plats när Sparbankstiftelsen Skåne delade ut pengar till olika projekt.
Anna Levert från Divertimento, Niclas Rimsby, kontorschef på Swedbank i Landskrona, Åke Jönsson i Sparbankstiftelsen Skånes styrelse, Yvonne Fogelström från Nyföretagarcentrum Skåne, Pensé Andersen från LISA, Magnus Bondesson från Landskrona Golfklubb och Charlotte Nathansson, från Landskrona Skiclub var alla på plats när Sparbankstiftelsen Skåne delade ut pengar till olika projekt.
Anna Levert från Divertimento, Niclas Rimsby, kontorschef på Swedbank i Landskrona, Åke Jönsson i Sparbankstiftelsen Skånes styrelse, Yvonne Fogelström från Nyföretagarcentrum Skåne, Pensé Andersen från LISA, Magnus Bondesson från Landskrona Golfklubb och Charlotte Nathansson, från Landskrona Skiclub var alla på plats när Sparbankstiftelsen Skåne delade ut pengar till olika projekt.
Anna Levert från Divertimento, Niclas Rimsby, kontorschef på Swedbank i Landskrona, Åke Jönsson i Sparbankstiftelsen Skånes styrelse, Yvonne Fogelström från Nyföretagarcentrum Skåne, Pensé Andersen från LISA, Magnus Bondesson från Landskrona Golfklubb och Charlotte Nathansson, från Landskrona Skiclub var alla på plats när Sparbankstiftelsen Skåne delade ut pengar till olika projekt.

Idag delade Sparbankstiftelsen Skåne ut 160 000 kronor till olika projekt. I måndags skrev vi om att Landskronaidrottens Samorganisation, LISA, fick 50 000 kronor till den 10-årsjubilerande galan nästa år. De andra som får pengar är Sångkörens Divertimento, Sommarteater i Krapperup, Landskrona Golfklubb, Landskrona Skiclub, Landskrona Ridklubb och Nyföretagarcentrum Skåne.

 Sångkörens Divertimento får 20 000 kronor till en barnkonsert.
– Den ska hållas på teatern den 18 och 19 mars, säger Anna Levert från Divertimento.
Hon betonar dock att det inte kommer att bli någon renodlad körshow.
– Nej, vi är ju lite av teaterapor allihop så det blir en teaterföreställning med körmusik.

Landskrona Golfklubb representerades av Magnus Bondesson vid ceremonin på Swedbank och han var glad över de 7940 kronorna som föreningen fick.
– Det kommer att gå till utbildning och rekrytering av ledare, säger han.

Landskrona Skiclub får hela 28 125 kronor.
– Det bästa vi vet är naturligtvis att stå på skidorna. Men dessa pengar ska gå till mental träningsutveckling inom den alpina sporten. Det mentala är oerhört viktigt, säger Charlotte Nathansson, tränare i Landskrona Skiclub.

Det är dock inte bara idrotts- och kulturutövare som får anslag. Nyföretagarcentrum Skåne får 23 000 kronor.
– Vi ska starta ett specialprojekt för att ta fram kraftfulla och strategiska verktyg för att stötta personer som startar eget, säger Yvonne Fogelström.

Dessutom fick Sommarteater i Krapperup 40 000 kronor till sin föreställning Tolvskillingoperan och Landskrona Ridklubb fick 15 500 för en satsning på föreningens ungdomar.

Åke Jönsson sitter i Sparbankstiftelsen Skånes styrelse och han var på gott humör när anslagen delades ut.
– Varje år när vi delar ut anslag vid denna tiden så känner man sig lite som jultomten, säger han och gläds åt det stora antalet sökanden.
– Det var fler än på många år. Det börjar nog slå genom i föreningslivet. Där finns ett stort ideellt engagemang som vi gärna är med och stöttar, avslutar Åke Jönsson.

Läs även: Det blir en Landskronagala även 2017

Till arkivet