Annons

Det blir en Landskronagala även 2017

Åke Jönsson från Sparbanksstiftelsen Skåne, Gunnar Nilsson från LISA samt Niclas Rimsby kontorschef vid Swedbank Landskrona från tidigt i våras när LISA fick motta 50 000 kronor.

Nu är det klart med datum och delar av finansieringen för nästa års Landskronagala.

Annons
 

Sparbanksstiftelsen Skåne bidrar till den lokala utvecklingen genom att dela ut 320.000 kronor till olika projekt i Landskrona under 2016.
– Anslaget till Landskronaidrottens samorganisation 2016 för att rädda Landskronagalan var en mycket positiv satsning för Landskronas idrottsföreningar och något som vi beslutat att stödja även för 2017, säger till Åke Jönsson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne.

– Det är vi naturligtvis väldigt glada för, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA och berättar att Landskronagalan kommer att gå av stapeln den fredagen den 21 april 2017.
– Just nu är vi i planeringsstadiet.

Detta projekt och ytterligare sex andra verksamheter tar emot sina anslag på onsdag på Swedbank i Landskrona. Denna gång är det idrott, utbildning och kultur som får stöd av Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank. De sju lokala projekten kommer att få dela på 160.000 kr. Totalt kommer 320.000 kr delats ut under 2016 till olika lokala projekt i Landskrona kommun.

Nästa ansökningsperiod öppnar den 1 februari 2017, men innan dess har alla idrottsföreningar möjlighet att nominera sina ideella ledare till Skånes Idrottsledarstipendier som stiftelsen delar ut. Även ungt entreprenörskap är prioriterat genom stiftelsens riktade satsning mot Landskrona kommun vad gäller projekt Sommarlovsentreprenör/Ung Drive.

Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen. Vilka de övriga sex projekten är som får del av höstens pott berättar vi om på onsdag eftermiddag.

En kommentar till "Det blir en Landskronagala även 2017"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Sparbanksstiftelsen Skåne stöttar sju lokala projekt

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser