Annons

Mer än juligt på Skånes Auktionsverk

Förutom julsaker så kommer en hel del modern design att ropas ut i tisdagens onlineauktion.

Förutom julsaker så kommer en hel del modern design att ropas ut i tisdagens onlineauktion.

Nu är det jul igen på Skånes Auktionsverk. Det syns tydligt då de håller årets näst sista onlineaktion imorgon, tisdag. Auktionen inleds med ett flertal objekt med anknytning till kommande storhelger.

Annons
 

– Vi får in julprylar under året men samlar dom till vår julauktion. Det blir lite roligare om han har allt samma gång, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Förutom julsaker så ligger ett stort fokus på modern design.
– Vi har bland annat nio rop med möbler av Carl Malmsten, fem rop med objekt av Märta Måås-Fjetterström samt fyra rop med möbler från svenskt Tenn. Tre av dessa är designade av den österrikisk-svenske arkitekten och formgivaren Josef Frank som var en av funktionalismens pionjärer, säger Joakim Karlsson.

För den konstintresserade som vill ha något med lokal anknytning finns det också en del intressant.
– Vi har en oljemålning på duk av Martin Emond som föreställer en bit av strandpromenaden mellan Nordkap och Lindhs hamn. Den är speciell, tycker jag, säger Joakim Karlsson och fortsätter.
– Sedan har vi faktiskt en litografi av Vytautas Kasiulis. Det är inte så ovanligt men just denna har jag faktiskt aldrig sett förut. Den visar utsikt mot Landskrona från Glumslövs backar.

672 rop kommer att hållas med start klockan 18.00 på tisdagen.
– Som vanligt har vi något för alla plånböcker. Varför inte passa på att köpa en annorlunda julklapp?, avslutar Joakim Karlsson.

Visning av samtliga objekt äger rum i Skånes Auktionsverks lokaler på Ringvägen 48 idag måndag mellan klockan 13 och 19. Naturligtvis kan du se alla objekt på firmas hemsida där du även kan lägga bud redan nu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser