Opera från Metropolitan på teatern

Det blir livesänd opera direkt från Metropolitan i New York på lördagkväll på Landskrona Teater.
Det blir livesänd opera direkt från Metropolitan i New York på lördagkväll på Landskrona Teater.
Det blir livesänd opera direkt från Metropolitan i New York på lördagkväll på Landskrona Teater.

Vi noterar att Landskrona teater bjuder in till årets sista livesända opera från New York nu på lördag 10 december. Finska Kaija Saariahos opera L’amour de loin är den första operan komponerad av en kvinnlig tonsättare på Metropolitan opera sedan 1903.

Verket hade premiär på Salzburgfestivalen år 2000 och är en av de mest prisade operorna under de senaste åren. Operastjärnan Susanna Phillips gör rollen som Clémence, Eric Owens som Jaufré, och Tamara Mumford som Pilgrimen, som bär kärleksbudskapen mellan dem.

Operan L’amour de Loin livesänds direkt från Metropolitan opera i New York klockan 19.00 på Landskrona Teater.

Till arkivet