Massor av julfirande i helgen

Förberedelserna är i full gång inför helgens Jul i Landskrona. Leverans av containers till Julparken som ska smyckas med granris, ljusslingor och halmbalar. - Här samlar vi lokala producenter, UF-företag och föreningar. Här kan man också träffa tomten, grilla marshmallows i scouternas eldstad, leka i riktig snö, titta på brandbilar och på lördagen åka häst och vagn, klappa kaniner och prova på ponnyridning. Det ryktas att även Elsa och Anna från filmen Frost kommer på besök, säger Elin Jönsson för Landskronasamverkan.
Förberedelserna är i full gång inför helgens Jul i Landskrona. Leverans av containers till Julparken som ska smyckas med granris, ljusslingor och halmbalar. - Här samlar vi lokala producenter, UF-företag och föreningar. Här kan man också träffa tomten, grilla marshmallows i scouternas eldstad, leka i riktig snö, titta på brandbilar och på lördagen åka häst och vagn, klappa kaniner och prova på ponnyridning. Det ryktas att även Elsa och Anna från filmen Frost kommer på besök, säger Elin Jönsson för Landskronasamverkan.
Förberedelserna är i full gång inför helgens Jul i Landskrona. Leverans av containers till Julparken som ska smyckas med granris, ljusslingor och halmbalar. - Här samlar vi lokala producenter, UF-företag och föreningar. Här kan man också träffa tomten, grilla marshmallows i scouternas eldstad, leka i riktig snö, titta på brandbilar och på lördagen åka häst och vagn, klappa kaniner och prova på ponnyridning. Det ryktas att även Elsa och Anna från filmen Frost kommer på besök, säger Elin Jönsson för Landskronasamverkan.
Förberedelserna är i full gång inför helgens Jul i Landskrona. På Kasernplan ställs just nu containers till Julparken som ska smyckas med granris, ljusslingor och halmbalar.

Istället för den traditionella julskyltningen arrangeras istället jul i Landskrona vilket knappast kan ha undgått någon. De flesta butikerna i staden har öppet på såväl lördagen som söndagen och även på gator och torg blir det aktiviteter. Ett exempel är att det blir en julpark på Kasernplan.

Under Jul i Landskrona är stadens butiker fyllda av aktiviteter och erbjudanden och på Kasernplan byggs en julpark där lokala producenter och föreningar presenterar sig.
– I Julparken har vi samlat lokala producenter, föreningar och UF-företag. En salig blandning av grillat och hembakat, sött och salt och så klart julens godsaker. Här kan man också träffa tomten, grilla marshmallows i scouternas eldstad, leka i riktig snö, klappa kaniner och prova på ponnyridning, säger Elin Jönsson på Landskronasamverkan vilka är spindeln i nätet bakom helgens aktiviteter.

I stadens butiker erbjuds allt mellan himmel och jord och som kan packas in i julpapper. Det finns dock mer än så. Ett exempel är Ateljé Bern som arrangerar en tävling som går ut på att gissa vikten av ett antal silverskedar.
– Dom hänger i vår julgran i butiken. Prispotten består av presentkort och smycken, hälsar Helene Nilsson från Bern.

Även på stadens krogar satsar man. På Speakers Corner har man tagit fram en ölprovarbricka dagen till ära.
– Det rör sig om fyra julöl som man får prova och den sista av dem är ganska unik. Det är Brygghuset Finn som tagit fram en Hven Special och av denna öl finns bara två fat. Ett på Backafallsbyn och ett hos oss på Speakers Corner, hälsar krögare Annika Glynos.

Att skriva om allt som händer i helgen låter sig knappast göras. På Landskronasamverkans hemsida hittar du ett fullspäckat program.

Läs även:

Till arkivet