Annons

Tyskar handlar med Haldex-aktie

Foto: Anne Milloux/Haldex

Foto: Anne Milloux/Haldex

ZF Friedrichshafen offentliggjorde idag att man har minskat sitt aktieinnehav i Haldex till 20,11 procent och att man avser att acceptera Knorr-Bremses bud om 125 kronor kontant per aktie för detta innehav. ZF är idag Haldex största aktieägare.

Annons
 

Knorr Bremse ägde sedan tidigare 15 procent av aktierna i Haldex och är med ZF:s acceptans av budet nu uppe i minst 35 procent av aktierna, skriver Dagens Industri och villkoret från tyskarna är att få kontroll över 50 procent av Landskronabolagets aktier. Om detta nås är osäkert menar affärstidningen eftersom utländska hedgefonder kontrollerar en stor del av aktierna i Haldex. Den 5 december löper accepttiden ut för Knorr Bremses bud, därefter väntar också godkännanden från konkurrensmyndigheter innan affären kan gå i lås.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser