Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Vem klär den grannaste granen?

Hilda Ståhl, Emelie Bauhn och Josefin Nilsson går på  Eventkoordinatorutbildningen och har tagit fram konceptet för Grannaste Granen under Jul i Landskrona. Foto: Jennifer Bako

Hilda Ståhl, Emelie Bauhn och Josefin Nilsson går på Eventkoordinatorutbildningen och har tagit fram konceptet för Grannaste Granen under Jul i Landskrona.
Foto: Jennifer Bako

I samband med evenemanget Jul i Landskrona till helgen anordnar Landskronasamverkan för första gången en julgranstävling i centrum. Tio tävlanden gör upp om vem som har den grannaste granen.

Annons
 

Bakom initiativet är tre elever från Eventkoordinatorutbildningen vid Yrkeshögskolan Landskrona som genomför tävlingen som ett uppdrag genom utbildningen, där Landskronasamverkan blir deras uppdragsgivare.
– Vi fick i uppdrag att göra något som både skapar julstämning på stan, men som också bjuder in till delaktighet hos besökarna. Svaret blev en julgranstävling där man kan rösta på sin favoritgran, säger Emelie Bauhn, projektledare och tävlingsledare för Grannaste Granen.

Tio butiker och verksamheter i stan är med och tävlar med varsin gran. De tävlande får fritt klä granen på ett sätt som gärna ska spegla den egna verksamheten. Sedan är det upp till allmänheten att rösta på den gran man tycker bäst om.
– Alla som röstar kommer dessutom vara med i utlottningen av ett presentkort på 500 kr att shoppa för i Landskrona. Perfekt att handla de sista klapparna för, eller varför inte ge bort till någon man tycker om? säger Emelie Bauhn.

Tävlingen hålls på Järnvägsgatan, vid H&M och Bjurfors. Röstningen pågår lördag 12–16 och söndag 12–15. Därefter räknas rösterna och den gran som fått flest röster överlämnas med diplom till vinnaren. Röstvinnaren kontaktas per telefon.
– Det händer mer i stan under helgen än bara julgranstävlingen. Vi vill inte avslöja för mycket, men vi har hört på ryktesvägar att både Jultomten och Elsa från Frost kommer finnas på plats. Det vill ni inte missa, avslutar Emelie Bauhn.

JUL I LANDSKRONA
Lördag 3 december 10–16
Söndag 4 december 12–16
Hela programmet på landskronasamverkan.se/jul.

JULÖPPET I STAN
Alla söndagar fram till jul har butikerna i stan öppet 12–16.

Läs mer:
Mer jul i stan när ”Jul i Landskrona” går av stapeln

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser