Annons

Tävlingssugna gymnaster glänste

Lisa Lekeberg. Foto: Leo Erdfelt.

Lisa Lekeberg. Foto: Leo Erdfelt.

De mindre tävlingsflickorna i Landskrona Kvinnliga GF som tränar rytmisk gymnastik hade sin “stora tävlingsdag” i söndags i Staffanstorp. Nevis RG arrangerade då Miniorfinalen och höstens upplaga av “På väg upp”.

Annons
 

Till Miniorfinalen kvalificerar man sig genom att tävla vid tre tillfällen på regional nivå.
Här hade LKGF fått med de två gymnasterna Miranda Aarstad och Milena Kovalenko.
I tävlingen var det obligatoriska program i fristående, rep och tunnband.
– Milena lyckades bäst av de två och kammade hem silvermedaljen efter tre mycket väl genomförda insatser på tävlingsgolvet. Miranda som varit sjuk i veckan kunde inte riktigt hantera nerverna och var mycket besviken över sin femteplats. Till nästa år kommer de här två flickorna att få flytta upp i ungdomsklassen och tävla på valfria program med anpassad svårighetsgrad för åldern, berättar Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF. Vann gjorde väntat Melanie Christov, Nevis RG

“På väg upp” är den tävlingskategori där man tränar sin förmåga att tävla. Poäng och placering är egentligen ganska oväsentligt. Det gäller för flickorna att våga stå ensamma på golvet, ha tränat in, komma ihåg och genomföra ett program
som är avpassat svårighetsmässigt för nivån. Flickorna har ett program utan handredskap och ett med redskap. För just denna tävling var det handredskapet tunnband. LKGF hade just denna gång många tävlingssugna flickor med, som alla gjorde sitt bästa.
Bäst lyckades Lisa Lekeberg som tilldelades en silvermedalj för sin insats.
Resterande gymnaster som deltog och gjorde sitt bästa, här presenterade utan inbördes ordning, var;
Lilo Weidmar, Clara Nilsson, Moa Mantrell, Ellen Sandell, Leonita Bajraktari, Rinesa Osmani, Isabella Sadjadi och Kira Koppenaal.
– Några har tävlat förut och för några var det första gången. Alla gymnasterna kom ihåg programmet och stolta tränare som coachade flickorna var Erika Gustafsson och Julia Olsson, avslutar Jenny Engdahl

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser