Annons

Hon bossar över kickboxarna

Emma Ankargren från Asmundtorp är ny tillförodnad förbundsordförande för kickboxningen. Foto: Privat.

Emma Ankargren från Asmundtorp är ny tillförodnad förbundsordförande för kickboxningen. Foto: Privat.

Björn Rhodin lämnar sitt uppdrag som ordförande för Svenska Kickboxningsförbundet. Tillförordnad ordförande blir Emma Ankargren.
– Det ska bli jättespännande, säger Asmundtorpstjejen till budokampsport.se.

Annons
 

Idag blev det officiellt att Björn Rhodin lämnar sitt uppdrag som ordförande för Svenska Kickboxningsförbundet i förtid. Han har helt enkelt inte den tid det kräver att satsa på ordförandeskapet. Ny ordförande blir Emma Ankargren från Asmundtorp.
– Jag har hållit på med kickboxning när jag var ung, innan jag fick barn, och kom tillbaka till sporten för åtta år sedan och är faktiskt fortfarande tävlingsaktiv.

Emma Ankargren kliver nu in i ordföranderollen som tillförordnad fram till årsmötet i mars.
– Jag tycker att det ska bli jättespännande. Jag vill foga samman lightkontakten och fullkontakten på ett tydligare sätt, och sedan måste vi prioritera tävlingsverksamheten inom svensk kickboxning. Det har blivit färre tävlingar på senare tid, och det måste vi försöka ändra på, avslutar hon.

I sammanhanget kan vi konstatera att i två tuffa sporter som ofta betraktats som manliga, kickboxning och tyngdlyftning,  sitter kvinnor från Landskrona som ordföranden i förbundsstyrelserna. Som bekant är Eva Helgesson sedan ett par år tillbaka förbundsordförande för tyngdlyftarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser