Annons

Ingen livsmedelskedja klar i Norra Borstahusen

Rött markerar platsen för markanvisningsavtal med Svenska Handelsfastigheter AB.

Rött markerar platsen för markanvisningsavtal med Svenska Handelsfastigheter AB.

Det är ännu inte klart vilken livsmedelskedja som ska etablera sig vid Hälsningborgsvägen i Norra Borstahusen. Men klart är att där kommer att byggas ett varuhus och om alla planer går i lås så kan en större livsmedelsbutik finnas på plats i början av 2018. Idag togs nämligen beslut i kommunstyrelsen om att skriva ett markanvisningsavtal med Svenska Handelsfastigheter AB.
– Vårt mål är att köpa marken och bygga en fastighet som sedan kommer att hyras ut till en av de stora livsmedelskedjorna, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter AB.

Annons
 

Vilka som ska etablera sig på platsen vet inte Thomas Holm idag.
– Det är flera som är mycket intresserade men vi förhandlar just nu med en. Men vem det är kan jag inte avslöja förrän allt är klart. Jag skulle tro att vi är klara för köp och presentation i början av 2017.

Exakt när en butik kan stå klar vågar inte Thomas Holm spekulera i.
– Det är avhängigt av hur det går med rondellbygget och gatorna i området. Men min förhoppning är att det tar cirka ett år efter att avtalen är skrivna, säger han.

Därefter kan det mycket väl bli aktuellt för fler stora byggen i Landskrona för Svenska Handelsfastigheter AB
– Sedan tidigare äger vi fastigheten som inhyser Citygross och snart har vi förhoppningsvis en ny fastighet i Norra Borstahusen. Men vi tror på Landskrona och det är inte omöjligt att vi bygger mer om det finns möjlighet, avslutar Thomas Holm.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser