Annons

Det svänger om Swingakuten

swingakuten

Swingakuten kan sin Armstrong och plockar pärlor ur Satchmos rika repertoar. Utan att plagiera men väl rotat i jazztraditionen bjuder bandet på evergreens och snabba swingnummer i en oemotståndlig blandning.
– När trumpeten kommer loss och klarinettens löpningar slingrar sig runt bastubans walking och gitarrens stadiga rytm går det bara inte att värja sig, menar Ulf Rådelius, producent för jazz vid Musik i Syd som är en av parterna som står bakom Jazzcafe på teaterrestaurangen.

Annons
 

Bandet har spelat och turnerat med många av jazzens stora namn. Bosse Ingemarsson – klarinett och Jimmy Ludwigsson – tuba har båda medverkat i en mängd olika sammanhang, lett egna jazzgrupper och verkat inom länsmusiken, både som musiker och producenter. Gruppens rytmiska motor, gitarristen Stefan Knutsson, är Django Reinhardt-fantast och spelar gärna barnkonserter i gruppen “Tuta och Kör”.

Swingakuten spelar i Landskrona på onsdagens Jazzcafé.
Teatercaféet öppnar kl. 18.00 Musiken startar kl. 19.00

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser