Annons

Certifierade av Silviahemmet

Suellsgatan är det första äldreboendet i Landskrona att ta emot certifiering av Silviahemmet som strävar efter högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka. Foto: Landskrona stad

Suellsgatan är det första äldreboendet i Landskrona att ta emot certifiering av Silviahemmet som strävar efter högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka.
Foto: Landskrona stad

På onsdagen blev Suellsgatans äldreboende det första i Landskrona stad att certifieras av stiftelsen Silviahemmet. Målet är att sträva efter högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka.

Annons
 

Det firades med tårta när de anställda på Suellsgatans äldreboende fick ta emot diplom från Eva Jönsson på Silviahemmet vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen. All personal på äldreboendet har fått en tre dagars utbildning i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi som strävar efter att uppnå högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga och/eller närstående, oavsett sjukdomsgrad.
– Vi har haft en tanke här på Suellsgatan att det ska vara vackert med mycket hjärta, vilket det finns gott om i det här gänget. Sen är kompetensen jätteviktig. Personalen har ett svårt arbete som kräver kunskap och en verktygslåda att ta av. Den här utbildningen har gett oss det där extra som behövs, säger Ingrid Borgström, enhetschef på Suellsgatan.

Certifieringens mål är att Suellsgatans äldreboende ska ha ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka. Silviahemmets certifiering sträcker sig över tre år där personalen fortlöpande ska arbeta med kompetensutveckling.

Äldreboendet på Suellsgatans är ett av totalt 38 certifierade boenden i Sverige.

Om Silviahemmet
Stiftelsen Silviahemmet grundades på initiativ av H.M. Drottning Silvia 1996. Silviahemmet genomför bland annat utbildningscertifieringar av hela enheter som paras med breddutbildningar i praktisk demensvård för olika personalkategorier inom vården. Silviahemmet strävar efter att aktivt delta i utvecklingen av god vård och omsorg av personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser