Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Vill förhindra utbyggnad av destilleri

Ägarna av Backafallsbyn och Spirit of Hven vill bygga ut. Det vill inte några av deras grannar.

Ägarna av Backafallsbyn och Spirit of Hven vill bygga ut. Det vill inte några av deras grannar.

Just nu befinner sig Henric Molin i Mellanöstern för att föreläsa, utbilda och göra reklam för den whisky som han och hans företag Spirit of Hven producerar på Ven. Så bra går det för verksamheten att han vill bygga ut med en ny buteljeringsanläggning samt ett lager i anslutning till Backafallsbyn. Men nu har ett par sommargäster lämnat in klagomål. Men Henric Molin hoppas hitta en lösning. Går allt i lås så kan det bli tal om minst tio nya jobb.

Annons
 

Backafallsbyn och Spirit of Hven är öns största arbetsgivare. Och målet är att bli större. Henric Molin vill bygga ut.
– Vi har alltid velat ha så mycket som möjligt av vår produktion på Ven. Därför vill vi bygga ut vårt lager och vår buteljering. Skulle vi inte få det så får vi bygga på fastlandet, säger Henric Molin.
– Jag hoppas dock att vi kan hitta en lösning. Fullt utbyggt så hade det inneburit tio nya arbetstillfällen, säger han.
– Vi vill ju att det ska vara en levande ö och att fler flyttar hit. Och då måste vi få utveckla.

Stadsarkitekt Petter Eiring har fått ärendet på sitt bord och han hoppas också på en lösning.
– Jag har åtta ärenden i frågan och de har en poäng. Men jag ska sätta mig och prata med Henric Molin för att se om vi kan hitta någon lösning som alla parter är nöjda med. Men ärendet kommer dock inte att tas upp i stadsbyggnadsnämnden den 15 november då de sammanträder. Det kommer längre fram, säger  Petter Eiring.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser