Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.8°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Vatikanstaten, påven och Glumslöv

Glumslövsbon Lennart Pettersson vid Kvistofta församling gläds åt två körer med medlemmar från just Glumslöv har påve-kopplingar.

Glumslövsbon Lennart Pettersson vid Kvistofta församling gläds åt att två körer med medlemmar från just Glumslöv i dagarna har påve-kopplingar.

Ungdomskören Young Voices från Kvistofta församling sjunger i helgen i Peterskyrkan i Vatikanstaten. I kören finns flera ungdomar från Glumslöv.

Annons
 

– Från början var det meningen att de skulle sjunga under en mässa på lördag men körens framträdande är nu flyttat till söndag klockan 12,  meddelar Lennart Pettersson projektledare i församlingen.
– Häromdagen hade jag förmånen att få överräcka en maskot till ungdomskören Young Voices. Det var ett kramdjur i form av en igelkott, vilket är Barndiabetesfondens symbol. Det känns angeläget att verka för detta och i nästa månad är det ju världsdiabetesdagen.

Och inne på ämnet körer så kommer den internationellt kända Vegakören från Malmö att framträda på Malmö Arena under måndagens ekumeniska eventet i samband med påve Franciskus besök i Skåne.
– Vi hoppas att påven gillar det . I kören finns en handfull medlemmar från Glumslöv, avslutar Lennart Pettersson.

Läs mer: Unikt framträdande i Peterskyrkan 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser