Annons

Unikt framträdande i Peterskyrkan

En kör med ungdomar från bland annat Glumslöv kommer i höst att delta under en mässa i Peterskyrkan. Foto: David Castor

En kör med ungdomar från bland annat Glumslöv kommer i höst att delta under en mässa i Peterskyrkan. Foto: David Castor

Young Voices, en ungdomskör från Kvistofta församling, har efter en del lobbyarbete som inkluderat utrikeskorrespondenter och självaste ambassadören fått den unika chansen att sjunga under en mässa i Peterskyrkan i Vatikanstaten i Rom.

Annons
 

Är du i Rom i slutet av oktober, närmre bestämt lördagen den 29:e klockan 17.00 så ta tillfället i akt att besöka katolicismens huvudkyrka, Peterskyrkan, där kören Young Voices vars medlemmar är mellan 14-18 år kommer att stå längst fram i kyrkan och framföra flera svenska psalmer under en mässa.
– Kören kommer att vara i Rom när det är jubelår. Jubelår är ett särskilt heligt år som brukar firas vart 25:e år och som förekommer i judendomen och kristendomen. Det är i år även barmhärtighetens år eller den helige Franciskus år. Det är mycket ovanligt att en kör ges möjlighet att medverka under en mässa när det är jubelår, säger Eva Axbarr, kommunikatör vid Kvistofta församling.

Körresan till Rom äger rum mellan den 29 oktober och den 1 november. Utöver kören kommer även föräldrar, volontärer och medarbetare från Kvistofta församling att finnas med på resan.
– Det blir ett helt unikt framträdande i Peterskyrkan. Efter en hel del kontakter med såväl journalister, bland annat Kristina Kappelin, kyrkans företrädare, Sveriges ambassadör till Heliga stolen och Malta, Lars-Hjalmar Wide med flera, har denna möjlighet skapats för vår duktiga kör, säger Lennart Pettersson, välbekant ordförande i Glumslövs byalag men även assisterade projektledare i Kvistofta församling.
– Nära hälften av gänget i Young Voices är från Glumslöv, säger han.
– Önskemålet från maestron för Peterskyrkan, Angelo Capone är att de flesta sångerna sjungs på svenska. Kanske för att förbereda påvens kunskaper i vårt språk innan han kommer till Lund två dagar senare, säger Lennart Pettersson med ett leende.

Nu väntar förberedelser såväl i sång som förkovran i kristen tro.
– Resan är ingen nöjesresa utan ingår i församlingens envisa arbete med att utarbeta en ny pedagogisk metod för att föra ut kristen tro. Detta gör vi tillsammans med Raus församling i Helsingborg. Vi arbetar med detta till årets slut då all erfarenhet och kunskap kommer att sammanställas i en rapport och förhoppningsvis också i en unik bok, avslutar Lennart Pettersson.

 

 

 

 

En kommentar till "Unikt framträdande i Peterskyrkan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Vatikanstaten, påven och Glumslöv

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser