Ljus i tunneln för Folkets Hus

Anders Karlsson är styrelseordförande i Folkets Hus i Landskrona och han har nyligen skrivit ett hyreskontrakt med Idrottsskademottangningen som kommer att flytta in i husets första våning nästa år.
Anders Karlsson är styrelseordförande i Folkets Hus i Landskrona och han har nyligen skrivit ett hyreskontrakt med Idrottsskademottangningen som kommer att flytta in i husets första våning nästa år.
Anders Karlsson är styrelseordförande i Folkets Hus i Landskrona och han har nyligen skrivit ett hyreskontrakt med Idrottsskademottangningen som kommer att flytta in i husets första våning nästa år.
Anders Karlsson är vice styrelseordförande i Folkets Hus i Landskrona och han har nyligen skrivit ett hyreskontrakt med Idrottsskademottangningen som kommer att flytta in i husets första våning nästa år.

Sedan Arbetsförmedlingen flyttade ifrån Folkets Hus 2015 har huset dragits med ekonomiska problem på grund av minskade hyresintäkter. Men nu verkar det ha vänt. Två stora hyresgäster kommer att hyra hela första våningen och ett flertal andra hyresgäster har skrivit hyreskontrakt. Dessutom förhandlar man med flera parter.

På onsdagsmorgonen hade styrelsen för Folkets Hus i Landskrona kallat sina nuvarande hyresgäster till ett frukostmöte. På detta avslöjade andelsföreningens vice ordförande Anders Karlsson att Idrottsskademottagningen, som för närvarande huserar i samma byggnad som Hotel Öresund, att de kommer att flytta in på Folkets Hus.
– Det är mycket glädjande, säger Anders Karlsson.
– Förhandlingarna blev klara förra veckan och nu påbörjar vi arbetet med att ställa i ordning lokalerna.

Anledningen till Idrottsskademottagningens flytt är logisk eftersom Hotel Öresund kommer att flytta till Jönsaplan när bygget där är färdigt.
– Vi har länge varit väldigt trångbodda. Och när vi nu inte vet vad som händer i byggnaden som vi sitter i idag så har en flytt känts angelägen. Så dök detta alternativ upp och efter förhandlingar så har vi kommit överens om att vi flyttar in, säger Tomas Mårtensson, en av delägarna på Idrottsskademottagningen.

När flytten äger rum är inte spikat.
– Vi har sagt upp våra nuvarande lokaler och har nio månaders uppsägningstid. Så en rimlig gissning är att vi slår upp portarna på Folkets Hus till sommaren eller nästa höst.

Sedan tidigare är också klart att Danielas Spel och Tobak ska flytta in på första våningen nästa år. Dessutom ställer man just nu i ordning lokaler till Bosniska Föreningen och i dagarna flyttade De Handikappades Riksförbund in på Folkets Hus.
– Vi har mycket kvar att göra men nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln, säger Anders Karlsson som tillsammans med styrelsen och några anställda jobbat hårt den senaste tiden.
– Vi i styrelsen har jobbat mycket ideellt med allt möjligt och våra killar och tjejer som jobbar här sliter hårt för att vi ska göra huset i ett sådant skick att det lockar ännu fler hyresgäster, säger vice ordföranden och avslöjar att fler är på ingång.
– Vi förhandlar just nu med några parter men vilka dessa är kan jag inte avslöja förrän kontrakt är skrivna.

Tanken är att anpassa de stora tomma lokalerna så att de passar mindre verksamheter.
– Idag har vi lokaler på 500 och 600 kvadratmeter och dessa är svåra att hyra ut. Därför kommer vi att anpassa dessa så att det blir fler men mindre lokaler. Därmed hoppas vi att vi med hjälp av låga hyror kunna hyra ut allt mer, avslutar Anders Karlsson.

Till arkivet