Annons

Teater om flykten som skär rakt in i vår tid

Ur "Jag går över gränser men är ändå kvar". Foto: Riki Virc.

Ur “Jag går över gränser men är ändå kvar”. Foto: Riki Virc.

Landskrona Musik & Teater, stadens nya riksteaterarrangör, visar en teaterföreställning i  två akter på Landskrona Teater med den Malmöbaserade gruppen Teater Theatron. Föreställningen är en del av det regionala projektet VASS som tar just vass scenkonst ut till publiken i Skåne.’

Annons
 

Akt 1: Livet i två bitar
”Livet i två bitar” omfattar två livshistorier som korsklipps för att slutligen förenas. I de två historierna ryms både tragiken och hoppfullheten som utmärker uppsättningen. Poängen i föreställningen är helt enkelt själva berättandet, mötet, att lyfta och lyssna på migranters egna historier.

Akt 2: Jag går över gränser men är ändå kvar
”Jag går över gränser men är ändå kvar” handlar om flykt, drömmar och kärlek. Just nu lever vi i omvandlingarnas tid, de stora folkvandringarnas tid. Gränser förändras, sprängs. Nya gränser och murar reses. Hur kommer samhället att förändras? Vad kommer våra barn att fråga oss om? Vad kommer vi att svara?

”Livet i två bitar” & ”Jag går över gränser men är ändå kvar”, en teaterföreställning i två akter av och med Teater Theatron ges den 2 november kl. 19:00 på Landskrona Teater.

Om VASS
VASS är ett samarbetsprojekt mellan Riksteatern Skåne, Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd, teatrar, danskompanier och riksteaterarrangörer i Skåne. VASS tar föreställningarna till publiken och visar att det går att arrangera frigruppsföreställningar utanför storstäderna. Medverkande städer är under 2016 Simrishamn, Tomelilla, Kristianstad, Landskrona, Ängelholm och Lund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser