Annons

Stort lyft i Häljarp

Den nya pumpstationen lyfts på plats i Häljarp. Foto: Landskrona Energi.

Den nya pumpstationen lyfts på plats i Häljarp. Foto: Landskrona Energi.

Med en av de största mobila kranarna i landet lyftes idag den 70 ton tunga pumpstationen på plats i Tofta, Häljarp.

Annons
 

Sedan i början på september har Landskrona Energi arbetat med att ge fler Häljarpsbor möjlighet att ansluta sig till fjärrvärmenätet. Idag togs ett stort steg när den nya pumpstationen lyftes på plats.

Det har sedan tidigare funnits ett mindre fjärrvärmenät i området Legoland som försörjs av en lokal panncentral. I samband med utbyggnaden ansluts Häljarp till överföringsledningen mellan Helsingborg, Landskrona och Örtofta. Detta medför att den lokala produktionen ersätts med miljövänligare producerad värme från Energiknuten och restvärme från lokala industrier.

Läs mer: Nu öppnas det upp för fjärrvärme i Häljarp 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser