Annons

När Joe Hill kom till Borstahusen

Joe Hill räknas som en av 1900-talets mest inflytelserika amerikanska protestsångare, och han nämns som inspirationskälla för musiker som Woody Guthrie, Bob Dylan, John Lennon och Joan Baez. En del av hans  aska finns inmurad i en av väggarna på Ljusgården i Folkets Hus i Landskrona.

Joe Hill räknas som en av 1900-talets mest inflytelserika amerikanska protestsångare, och han nämns som inspirationskälla för musiker som Woody Guthrie, Bob Dylan, John Lennon och Joan Baez. En del av hans aska finns inmurad i en av väggarna på Ljusgården i Folkets Hus i Landskrona.

På söndag firas en musikmässa i Borstahusens kapell på temat Joe Hill och hans musik och livsgärning.

Annons
 

Mässan leds av prästen Per Johansson som gett Simon Christensson uppdraget att skriva texterna. Joe Hill gestaltas av Jonas Rudolfsson och för musiken svarar Dag Videke med instrumentalister.
-Idén till mässan har funnits ett tag hos mig, berättar Per Johansson.
– Simon har hjälpt till med texterna i värdegrundsarbetet i Härslöv, så jag bad honom att skriva texten till den här mässan.

Jonas Rudolfsson kommer att gestalta Joe Hill – som finns med i kapellet, men utan att agera.
-Vi har fått hjälp av Toni Lewenhaupt och Anders Kungsman på Öresundsteatern när det gäller valet av kläder till Joe Hill.

Tor Johanson som är ordförande i FN föreningen kommer att medverka med en utställning om FN.

Dag Videke framför följande musikstycken av Joe Hill: ”The Preacher and the Slave / Pie in The Sky”, ”The Tramp / Luffaren” och ”Halleluja, gå och driv”

Efter mässan som är söndagen den 23 oktober klockan 18.00 blir det fika.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser