Annons

Diakonernas loppis värmer i hösten

Diakonerna Cheryl French och Elinn Leo visar upp några av de fina plaggen som säljs på höstloppisen. Foto: Hjördis Thelander

Diakonerna Cheryl French och Elinn Leo visar upp några av de fina plaggen som säljs på höstloppisen. Foto: Hjördis Thelander

Torsdagen den 27 oktober mellan klockan 13 och 15, är det dags att fynda kläder i Landskrona församlingshem.

Annons
 

Diakonerna Cheryl French och Elinn Leo bjuder in till höstens klädloppis, tillsammans med tio frivilliga medarbetare.
-Landskronaborna är fantastiskt generösa, tycker de både diakonerna.
– Det är många som ställer upp för sina medmänniskor och skänker kläder till vårt klädförråd.

Diakonerna delar ut en hel del kläder till den som behöver, det finns en stor utsatthet i Landskrona och många har inte ens har råd att köpa begagnat eller på loppis.
-Det kanske inte är alla som vet att man kan få både barnkläder, skor och vuxenkläder helt gratis.

-När vi inte har delat ut lika många kläder som det kommit in, gör vi en loppis tillsammans med våra frivilliga medarbetare – utan dem skulle vi aldrig kunna genomföra detta. Det brukar bli tre loppisar per år, vår-, sommar- och höstloppis. Pengarna vi får in går oavkortat till den diakonala verksamheten här i Landskrona.

Kläderna skänks av landskronabor och delas ut till landskronabor.

Fakta:
Diakonernas klädförråd ”Mitt blir ditt” i Församlingshemmets källare har öppet för utdelning och inlämning av kläder, måndagar och onsdagar klockan 10 – 12.30. Den som vill skänka kläder eller skor kan gå direkt till klädförrådet under öppettiderna. Den som behöver kläder går först till diakonerna som har öppen mottagning på församlingsexpeditionen, Artillerigatan 4, måndagar och onsdagar klockan 10 – 11.45. Där får man en lapp att ha med sig för att hämta ut kläder i klädförrådet.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser